Hlavní obsah

Powellovi má k olympijskému zlatu pomoci zimní sezona

BRUSEL

Bývalý světový rekordman v běhu na sto metrů Asafa Powell plánuje příští rok na olympijských hrách v Londýně zaútočit na první individuální zlatou medaili z vrcholné akce. Jamajskému sprinterovi k tomu má pomoci účast v zimní halové sezoně.

Foto: Lise Aserud , Reuters

Asafa Powell

Článek

Osmadvacetiletý Powell stále čeká na individuální zlatou medaili na olympijských hrách či mistrovství světa. Ze zlata se na obou akcích radoval jen v rámci jamajské štafety, jinak je jeho maximem bronz z MS v Ósace a Berlíně.

"Asafa přišel s novým přístupem. Vlastně je to ten nejlepší přístup, s kterým jsem ho kdy viděl trénovat," všiml si Powellův agent Paul Doyle, podle něhož sprintera mimořádně motivuje olympiáda. Ta může být jeho poslední šancí na velké zlato.

"Do postele teď chodí mnohem dřív než v minulosti. Už také neobchází večírky, má nový pohled na život. Celou kariéru na sobě tvrdě pracoval, ale nedělal všechno, co je třeba," uvedl Doyle.

Powell začal letošní sezonu dobře a v červnu v Lausanne stanovil na dva měsíce nejlepší čas sezony. Ze světového šampionátu v Tegu ho ale vyřadily potíže s třísly. Po diskvalifikaci Usaina Bolta využil jeho absence na stometrové trati vítězný krajan Yohan Blake.

V současnosti běhá Powell šedesátimetrové sprinty a chce startovat v březnu na halovém světovém šampionátu v Istanbulu. Dalším cílem pak bude vybojovat si ve vyrovnané národní kvalifikaci účast v Londýně.

Reklama

Související témata: