Hlavní obsah

Nejlepší evropská atletka Savinovová nebude před OH běhat v hale

MOSKVA

Ruská osmistovkařka Maria Savinovová nebude v olympijské sezoně startovat v hale. Mistryně světa a držitelka ocenění pro nejlepší atletku Evropy za rok 2011 podřídí vše přípravě na londýnský sportovní vrchol roku a zimní sezona s březnovým mistrovstvím světa v Istanbulu do jejích plánů nezapadá.

Článek

"Halová sezona proběhne v tréninkovém režimu. Nevylučuji pár startů, ale jen na národní úrovni. Na ruském šampionátu ani mistrovství světa závodit nebudu," řekla agentuře Věs sport Savinovová, která měla v Istanbulu obhajovat předloňský titul z Dauhá. "V Londýně se s největší pravděpodobností poběží rychleji než letos v Tegu, takže veškerý čas hodlám obětovat přípravě na olympiádu, protože to možná bude můj nejdůležitější start v kariéře," dodala šestadvacetiletá půlkařka.

Savinovová na šampionátu v Tegu získala titul mistryně světa skvělým osobním rekordem 1:55,87 minuty. Vloni se stala v Barceloně mistryní Evropy a kontinentální titul má i z haly z roku 2009. V uplynulé sezoně v deseti startech prohrála pouze jednou na mítinku v Oslu s Maročankou Halimou Hachlafovou.

Reklama