Hlavní obsah

Atletka napadená Tamghem se zlobí. Považuje trest pro trojskokana za nízký

PAŘÍŽ

Francouzská atletka Glodie Tudiescheová, kterou na podzim během tréninkového kempu napadl slavný reprezentační kolega Teddy Tamgho, je naštvaná na národní svaz. Šestiměsíční trest pro trojskokana považuje za nespravedlivě nízký.

Foto: Hassan Ammar, ČTK/AP

Halový světový rekordman v trojskoku Teddy Tamgho

Článek

"Snažili se to zamést pod stůl," řekla rozhlasové stanici RMC devatenáctiletá Tudiescheová, jež měla s Tamghem konflikt v říjnu v jižní Francii. Halový světový rekordman dostal od disciplinární komise svazu trest do 18. května, takže bez problémů stihne velkou část letní sezony včetně olympijských her.

"Potrestali ho na šest měsíců. Je to směšný distanc, protože je po zranění a rozhodl se, že vynechá halovou sezónu. Plánoval se vrátit až začátkem léta před národním šampionátem, a tehdy vyprší i jeho trest. To není spravedlivé," zlobila se Tudiescheová.

Dvaadvacetiletý Tamgho bude na olympijských hrách v Londýně patřit k adeptům na zlato, ale podle Tudiescheové by tam vůbec neměl startovat. "Není normální a logické, aby takový člověk reprezentoval Francii na olympijských hrách. Nechci zničit jeho kariéru, je brilantní, ale to by mu nemělo dávat pocit, že si může dělat, co chce," prohlásila mladá atletka.

Podle ní bude mít případná Tamghova medaile z Londýna pachuť nespravedlnosti. "Nepřeju mu, aby selhal, ale bude to medaile hanby. Měl by se mi alespoň osobně omluvit," řekla atletka na adresu trojskokana, jenž se loni zranil během MS do 23 let v Ostravě a nemohl startovat na seniorském šampionátu v Tegu.

Reklama