Hlavní obsah

Soupeřem Báby na Novinářské laťce bude i ruský talent Patrakov

Jedním ze soupeřů české výškařské jedničky Jaroslava Báby v tradičním závodě Novinářská laťka bude 16. února v Praze na Zličíně i dvaadvacetiletý ruský talent Andrej Patrakov. Cestu za vítězstvím se bude snažit Bábovi překazit i Američan Keith Moffatt, který skončil za českým skokanem na medailových příčkách již v loňském ročníku.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Výškař Jaroslav Bába

Článek

"Pár jmen je stále v jednání a jména hvězd oznámíme později, ale už nyní můžeme říct, že přijede velký talent ruské výšky Patrakov, který už letos skočil 226 centimetrů," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze manažer závodu Jan Janků mladší. "Dalšími účastníky budou například Ital Marco Fassinotti a pravděpodobně Američan Moffatt s osobním rekordem 230 centimetrů," doplnil Janků.

Již 33. ročník závodu se uskuteční na tradičním místě posledních let v nákupním centru Metropole v Praze na Zličíně. Začátek závodu je stanoven na 17 hodin a podobně jako v předchozích ročnících ho doprovodí show s hudbou a mnoho soutěží pro příchozí, kteří budou mít vstup zdarma.

Novinářská laťka bude vyvrcholením projektu Czech High Jump Grand Prix, jež zahrnuje celkem tři závody - 24. ledna v Ostravě, 14. února v Brně a právě v Praze. Pořadatelé si od toho slibují zvýšení atraktivity i sledovanosti závodů. Pro první tři závodníky, kteří dosáhnou nejvyššího součtu skočených výšek, je připravena finanční prémie.

Reklama