Hlavní obsah

Překážkář Svoboda půjde na operaci a vynechá halovou sezónu

Český překážkář Petr Svoboda se rozhodl v příštím týdnu podstoupit operaci Achillovy šlachy, která ho trápí již rok a kvůli níž vynechal celý atletický rok s vrcholem na mistrovství světa v Tegu. V letošní halové sezóně tak stoprocentně závodit nebude, ale chce se dát do pořádku na mistrovství Evropy v červnu v Helsinkách a zejména na olympijské hry v Londýně.

Foto: René Volfík, ČTK

Překážkář Petr Svoboda na trati 110 metrů během Odložilova memoriálu

Článek

Halový mistr Evropy měl loni zkraje roku vleklé potíže s levým chodidlem a poškozenými vazy, které si zranil v květnu na soustředění na Kanárských ostrovech. Když se vrátil k tréninku, začal ho trápit zánět v achilovce. Přišel tím o čtyři měsíce přípravy a dokonce uvažoval o předčasném konci kariéry. Kortikoidová injekce na podzim mu pomohla, ale před dvěma týdny se mu bolest vrátila.

"Vypadá to, že se mi to vrátilo. Prošel jsem miliardu doktorů, ale nevyšlo nic," zoufal si Svoboda. Ví, že jakékoliv zdržení je nyní před nabitou sezonou ztrátou času, rozhodl se tedy k radikálnímu zákroku u doktora Karla Horela v České Lípě, který operoval achilovky například desetibojaři Tomáši Dvořákovi a byla u něj i oštěpařka Barbora Špotáková.

"Chci se toho problému navždy zbavit co nejdřív," prohlásil Svoboda.

Reklama