Hlavní obsah

Překážkář Svoboda je po operaci Achillovy šlachy

PRAHA

Atlet Petr Svoboda je po úspěšné operaci Achillovy šlachy a šance na jeho brzkou rekonvalescenci je podle lékařů vysoká. Halový mistr Evropy v běhu na 60 metrů překážek by se tak měl bez problémů stihnout připravit na mistrovství Evropy v Helsinkách a zejména pak na olympijské hry v Londýně.

Foto: René Volfík, ČTK

Překážkář Petr Svoboda

Článek

"Nakonec jsme udělali strašně dobře, že jsem na tu operaci šel. Byla podle doktora nezbytně nutná, bez toho bych se těch potíží nezbavil," řekl ČTK po zákroku Svoboda.

Lékař Karel Horel z České Lípy vyčistil zanícený tíhový váček a šlachu, která byla zčásti přirostlá na úponech. "Prý se to povedlo a už bych s tím neměl mít nikdy problémy," konstatoval Svoboda.

Loni na začátku sezony měl překážkář potíže s levým chodidlem a vazy, jež si zranil v květnu na Kanárských ostrovech. Když se vrátil k tréninku, začal ho trápit právě zánět v achillovce. Přišel tím o celou sezonu a dokonce uvažoval o konci kariéry.

"Byl to podle doktora nakonec jednodušší zákrok, než on sám plánoval. Což je lepší varianta," uvedl Svoboda.

Podle prvotních předpokladů měl mít dva týdny sádru a běhat by mohl začít po měsíci. "Tím, jak se to povedlo, tak by to nemuselo sežrat tolik času. Může se stát, že za tři týdny začnu klusat a začnu se připravovat na olympiádu," dodal.

Reklama