Hlavní obsah

První den mistrovství ČR ve víceboji zvládl lépe Šebrle

PRAHA

Obhájce titulu Roman Šebrle vede po čtyřech disciplínách pořadí halového mistrovství republiky v sedmiboji. Před Adamem Sebastianem Helceletem, který ho porazil na nedávném mezistátním utkání, má po prvním dnu náskok 148 bodů. V ženském pětiboji vybojovala pátý titul Jana Korešová.

Foto: Ivana Roháčková

Vícebojař Roman Šebrle

Článek

Šebrle v Praze začal nejrychlejší letošní šedesátkou 7,19, nejdelší pokusy v dálce (767) i v kouli (15,67) pak předvedl v třetích pokusech. Ve výšce překonal 211 cm. "Čekal jsem, že to bude lepší než před čtrnácti dny, ale ne že o tolik," připustil svěřenec Dalibora Kupky na webu atletika.cz.

Sedmatřicetiletý světový rekordman v desetiboji bojuje o nominaci na halové MS v Istanbulu. "Ale zítra je tyč, zvláštní disciplína, takže neříkám hop, dokud jsem nepřeskočil," dodal Šebrle, jehož průběžný součet činí 3530 bodů.

Korešová podle očekávání těžila z překážek a dálky, kde soupeřky předčila rozdílem třídy. Celkem získala 4184 bodů. "Překážky byly skvělé, jsem ráda, že jsem se dostala hlouběji pod 8,5. V dálce je fajn, že jsem se po Linci (592) vrátila na solidní úroveň," prohlásila svěřenkyně Martiny Blažkové.

Reklama