Hlavní obsah

Vícebojař Šebrle potvrdil účast na HMS v Istanbulu

Vícebojař Roman Šebrle bude poosmé za sebou startovat na halovém mistrovství světa. Na březnový šampionát v Istanbulu dostal sedmatřicetiletý atlet pozvánku od mezinárodní federace IAAF na základě umístění v letošních světových tabulkách.

Foto: Petr Horník, Právo

Desetibojař Roman Šebrle při odletu české atletické výpravy na MS v Tegu.

Článek

Šebrle přitom na začátku roku spekuloval o tom, že by kvůli letnímu mistrovství Evropy v Helsinkách a olympijským hrám v Londýně halovou sezonu vynechal. Místo toho by olympijský vítěz z Atén odjel do Jihoafrické republiky a v teple se připravil na léto. "Ale v jeho věku si vybírat starty přeci nelze. Teď má formu a v létě může být zraněný," řekl ČTK Šebrleho kouč Dalibor Kupka.

Světový rekordman v desetiboji má z halových MS dvě zlaté a tři bronzové medaile, na minulém šampionátu v Dauhá před dvěma lety by pátý. Letos se na vrchol halové sezony dostal díky výkonu z domácího šampionátu ve Stromovce, kde nasbíral 6105 bodů, což ho řadí na třetí místo letošních tabulek.

Na halové MS tedy vedle Šebrleho, Ukrajince Olekseje Kasjanova a Bělorusa Andreje Kravčenka, kteří jsou v tabulkách před českým závodníkem, pojedou také tři nejlepší vícebojaři loňské sezony Ashton Eaton z USA, Kubánec Leonel Suárez a Estonec Mikk Pahapill. Zbývající dva sedmibojaři dostanou od IAAF divokou kartu.

Česká výprava pro Istanbul (9. až 11. března) momentálně čítá dvanáct atletů.

Reklama

Související témata: