Hlavní obsah

Šebrle má natažený sval a možná nepojede na halové MS

PRAHA

Vícebojař Roman Šebrle má lehce natažený stehenní sval a zrušil kvůli tomu plánované starty na mistrovství republiky v Praze. Světový rekordman v desetiboji nechce riskovat a rád by se dal do pořádku do halového mistrovství světa, které se koná za dva týdny. Je ale možné, že do Istanbulu nakonec nepojede.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Desetibojař Roman Šebrle.

Článek

Sedmatřicetiletý Šebrle měl ve Stromovce běžet závod na 60 metrů překážek, vrhat koulí a skákat o tyči. "Cítím trochu stehno, nebudu riskovat," řekl novinářům. Příčinou byl kvalitnější trénink z posledních dní. Šebrle se dnes zkusil rozcvičit, ale bolest ho přiměla, aby se do závodů nepustil. "Nevím, jestli do toho Istanbulu pojedu," prohlásil dokonce.

Na halový světový šampionát se kvalifikoval díky nedávnému výkonu 6105 bodů poosmé v kariéře, ale už před ním koketoval s myšlenkou, že halu vynechá a připraví se v africkém teple na ME a zejména na olympijské hry v Londýně. "Měl jsem radost z toho výkonu, nečekal jsem to, protože jsem tomu nepodřídil přípravu. Hlavní je Londýn," uvedl olympijský vítěz z Atén.

Přesto věří, že se dá do pořádku a mohl by prý klidně ještě sto bodů přidat. "Dalo by se udělat 6200 bodů, to v určité konstelaci může stačit na medaili," prohlásil Šebrle, který plánuje, že by z Turecka letěl rovnou do Afriky. "To zranění by se mohlo dát do pořádku, uvidím zítra."

Rekordem šampionátu na šedesátce se blýskla Kateřina Čechová, která časem 7,30 sekundy zaostala jen o tři setiny za českým maximem Zdeňky Mušínské z roku 1996. Na druhém místě dlouhodobých tabulek se vyrovnala Jarmile Kratochvílové. "Čas je úplně skvělý. Vím, že mám na to pod 7,30 v Istanbulu předvést. Potom by byla i šance postoupit z rozběhu, což by pro mě byl velký úspěch," uvedla Čechová.

Kvalitní výkon předvedla i tyčkařka Jiřina Ptáčníková, která skočila 452 centimetrů. "Brala jsem to z tréninku, každý skok byl jiný, navíc jsem pořád trochu unavená," prohlásila Ptáčníková.

Do závodu na 60 metrů překážek nenastoupila nemocná Lucie Škrobáková, jistá limitářka na HMS. Naopak čerstvý český rekordman na čtyřstovce Pavel Maslák získal medaili (stříbro) v nejkratším sprintu, stejně jako jeho kolegyně Denisa Rosolová, která byl na šedesátce třetí.

Reklama