Hlavní obsah

Zraněný Šebrle vzdal účast na HMS, chce se připravit na léto

Český vícebojař Roman Šebrle se rozhodl, že nepojede za dva týdny na halové mistrovství světa a dá přednost uzdravení zraněného stehna. Sval si natáhl při sobotním rozcvičování na domácím šampionátu v Praze ve Stromovce. Důvodem Šebrleho opatrnosti je i skutečnost, že klade důraz na hlavní cíle letošní sezony - mistrovství Evropy v Helsinkách a především olympijské hry v Londýně.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Desetibojař Roman Šebrle vzdal halové MS.

Článek

"Nejedu, snad mi kluci pošlou pohled," oznámil s úsměvem Šebrle. Pak zvážněl. "Cítím to, nemá cenu riskovat. Je čas dát to ještě do kupy a myslím, že to za dva týdny bude dobré. Ale než abych se tam zase zranil, tak se radši připravím na léto," řekl dnes ve Stromovce Šebrle. "Takhle nic neztratím, měl jsem výbornou halu, mám na čem stavět," dodal.

Nyní si dá dva týdny volno, což stejně původně plánoval. Chtěl pak odjet z Istanbulu rovnou do Jihoafrické republiky, ale scénář musel změnit. "Štve mě, že se zase něco pokazilo, mohl jsem se ještě zlepšit," upozornil na svůj letošní výkon 6105 bodů. "Ale potvrdilo se, že když potřebuji trénovat rychlost, musím být v teple. Uvidím, jestli za dva týdny do Afriky odjedu," řekl.

Šebrle tuší, že současné zranění nebude vážný problém. Za několik dní zajde za fyzioterapeutem Pavlem Kolářem a pak se rozhodne, co bude dál. "Lehce natržený snopeček tam asi bude, ale není to nic vážného. Je dobře, že se mi to stalo už teď. Kdyby to přišlo až na mistrovství světa, tak by byla celá sezona v háji. Stejně bych tam ale asi na medaili nedosáhl," doplnil.

Reklama