Hlavní obsah

Zlatá tretra chce udržet laťku

OSTRAVA

Atletická Zlatá tretra, která byla letos pátým nejkvalitnějším mítinkem na světě, se v úterý 8. června příštího roku uskuteční v Ostravě znovu jako závod druhé nejvyšší série Super Grand prix. "Bylo to úžasné, jako bychom přeskočili šest metrů. Teď by bylo třeba laťku udržet," uvedl ambasador mítinku, bývalý fenomenální tyčkař Sergej Bubka.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Na Zlatou tretru jezdí oštěpař Jan Železný rád.

Článek

Se slovy Ukrajince se ztotožňují všichni, kteří se na přípravě atletického vrcholu roku na našem území podílejí. "Uděláme všechno pro to, abychom kvalitu minimálně udrželi," řekl ředitel mítinku Tomáš Petera.

Rozpočet pro příští rok se znovu bude pohybovat asi kolem miliónu eur, organizátoři ze společnosti TK Plus už znají i hlavní partnery akce. Pozornost diváků se vždy upírá na atletické hvězdy.

"Vedle oštěpaře Jana Železného, který má v plánu jediný start doma, přijede také steeplař Said Saif Shaheen z Kataru. Letos ještě coby Stephen Cherono z Keni porazil v Ostravě na pětikilometrové trati El Guerrouje a vytvořil nejlepší výkon roku v disciplíně," představil přejmenovanou hvězdu manažer mítinku Alfons Juck.

Reklama