Hlavní obsah

Na snowboardu se Šebrle jenom válel

PRAHA

Za sebou má prosincové soustředění v Jihoafrické republice, pobyt ve Špindlerově Mlýně a v sobotu se český světový rekordman v desetiboji Roman Šebrle vydá na čtrnáct dní na Kanárské ostrovy. Stejně jako vloni i s manželkou a synem Štěpánem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Roman Šebrle

Článek

"Malý si letos moře poprvé užije. Teď už všechno vnímá, na všechno reaguje. Akorát že nevydrží ani vteřinu v klidu," říkal Šebrle na adresu svého synka, kterému bude rok a půl. "Jede s námi i paní Šimůnková, která bude hlídat, protože Eva chce taky začít trénovat."

Dosud se v přípravě zaměřil hodně na objem. "Teď to už budu dělat všechno víc v rychlosti," plánoval atlet Dukly.

Závěr roku 2003 strávil s rodinou na horách ve Špindlerově Mlýně. "Trénoval jsem do 28. prosince a dalších pět dnů bylo hodně volných. Šel jsem si zalyžovat a poprvé v životě jsem zkusil i snowboard," řekl stříbrný muž z MS v Paříži.

Trenér málem omdlel

S lyžemi si prý celkem tyká. "Ale jsem spíš lyžař požitkář. Nepouštím to bezhlavě dolů, abych si něco neudělal." Nebál se z tohoto důvodu vlézt na snowboard? "Já ne, ale když se to dozvěděl trenér, tak málem omdlel. Byla to docela zábava, jen jsem se furt válel, i když to byl malý kopeček..."

Příchod nového roku oslavil s rodinou i partou atletických kamarádů. "Byla to důstojná oslava. I když střízlivý jsem nebyl..." přiznal bez mučení. "V porovnání s některými kolegy jsem ještě dopadl dobře," usmíval se.

Poděbradského chce vytáhnout na olympiádu

Jednoznačným vrcholem sezóny pro něj budou olympijské hry v Aténách. "Teď na to ještě moc nemyslím, ale olympiáda je jasná jednička," sdělil Šebrle. Po krátké pauze po halové sezóně začne právě na OH zbrojit.

V březnu a dubnu se znovu vrátí na soustředění do jihoafrického Potchefstroomu. "Beru s sebou i Honzu Poděbradského, kterého chci vytáhnout na olympiádu. Musí udělat 8000 bodů a myslím, že na to má. Po dvou operacích achillovky je už totiž zase v pořádku."

Reklama