Hlavní obsah

Málek potřetí v řadě s nulou

PRAHA

Brankář pražské Slavie pokračuje v obdivuhodné sérii a láme rekordy na počkání: v utkání proti Plzni udržel na domácím ledě potřetí v řadě čisté konto, celkově tedy již podesáté. Slavia tak i díky skvělým výkonům svého gólmana neprohrála již osm utkání v řadě. Přinášíme výsledky kompletního 35. kola extraligy ledního hokeje.

Foto: ČTK/Luboš Pavlíček

Pardubičtí hokejisté zvítězili na znojemském ledě velmi těsně.

Článek

Nervózní úvod poznamenala častá vyloučení, ale zatímco Pražané využili přesilovku střelou Sailera od modré, hostům ke skórování nestačilo ani 144 vteřin dvojnásobné početní výhody. Odkrytou Málkovu klec zblízka netrefil Ujčík, v tutovce selhal i Dvořák. V závěru třetiny našel puk mezi bruslemi plzeňských beků Kučera a podruhé prostřelil hostujícího gólmana. Když Plzeň nevyužila další šance, radovali se znovu domácí po trefě Šaffera a dorážce Dudy a jak se dávají góly v početní převaze ji ukázal dvě a půl minuty před koncem kapitán slávistů Beránek.

Ondřej Weissmann, asistent trenéra Slavie, chválil po utkání celé mužstvo: "Všichni velice dobře bruslili, vyrovnali se s tvrdostí a důrazem soupeře i s jeho nepříjemným forčekinkem. Vytvořili jsme si celou řadu šancí, vítězství je zasloužené." Karel Trachta, trenér Plzně, složil soupeři poklonu: "Vyhrálo lepší mužstvo. Přijeli jsme s obrannou taktikou, ale naši koncentraci brzy narušil zbytečný faul, po kterém jsme hned na začátku dostali gól."

Burger zničil Oceláře

Vyprodané hlediště vytvořilo derby bezvadnou kulisu a mužstva vybičovalo k totálnímu nasazení. Zazářila první vítkovická řada, která byla u všech branek vítězů a centr Burger si připsal dva góly a k nim čtyři asistence.

Vítkovice pozorně bránily a sázely na brejky i agresivní hokej. Vedly po ráně Jurečky, po 58 vteřinách gólově odpověděly i na Cartelliho dělovku. Hosté pak přežili čtyřminutový faul Olesze, naopak udeřili při dvou přesilovkách. Na třinecké hole se vkrádala nervozita, kombinacím chyběla přesnost a sebevědomím sršící Vítkovice si dovolovaly čím dál víc. navíc je podržel excelentní Trvaj.

Pavel Marek, trenér Třince, mohl po utkání už jen konstatovat: "Zápas se nám nepovedl, nedařily se přesilovky a neproměňovali jsme šance." Ladislav Svozil, trenér Vítkovic, kvýkonu svých svěřenců řekl: "Chtěli jsme bránit a hodně nám pomohl vedoucí gól. Odvedli jsme výborný výkon a koncentraci ztratili až v závěru."

Vsetín vyhrál valašskou přestřelku

Zlínskou naději na play-off už téměř pohřbila další porážka. Valašské derby přineslo neúprosný a hodně tvrdý hokej. Lépe začale hosté, hrubku při rozehrávce trestal Luža, který blafákem překonal Maláče. Kapitán Zlína Okál suce zúročil přesilovku pěti proti třem a vzápětí nastřelil horní tyč, z protiútoku však proměnil únik Kacíř a osm vteřin přidal třetí vsetínský gól Kucharczyk.

Střelcem Hamé byl Okál, jenž v polovině utkání snížil a pak se několikrát blýskl vsetínský brankář Biegl. Na začátku poslední části Kuboš v přesilovce zužitkoval přihrávku Kacíře zpoza branky a vrátil hostům dvoubrankový náskok, který na chvíli ztenčila Ministrova teč, jenže trefil se i vsetínský Vampola. Zlínské snížení v power play už přišlo pozdě.

Jaroslav Stuchlík, asistent trenéra Zlína, po utkání řekl: "Soupeř hrál disciplinovaně, my se porazili vlastními chybami, zbytečným vylučováním a malou efektivitou v koncovce." Jan Neliba, trenér Vsetína, připomněl absenci vsetínské opory: "Mužstvo hrálo s velkým nasazením a ukázalo, že může vítězit i bez Hudlera."

Snadná výhra Chemiků

Litvínov to neměl v Havířově těžké a snadno získal tři body. Do branky domácích se sice vrátil Mařík, při přesilovce hostí zakončené Prorokem vteřinu před vypršením Vychodilova trestu však neměl nárok. Za jeho zády v první části skončila i Gombárova dělovka. O čestný úspěch Havířova se postaral zblízka v přesilovce Polanský, jenže o chvíli později Gýna završil přečíslení a po stejné herní situaci pečetil výsledek Havel.

Radomír Kužílek, trenér Havířova, pouze konstatoval: "Inkasovali jsme po hrubých chybách, mužstvu citelně chyběli zranění Lamich a Hrbek se Staňkem." Jaroslav Hübl, asistent trenéra Litvínova, chválil zasloužené vítězství: "Po perfektní hře hlavně dozadu jsme zaslouženě vyhráli. Škoda jen, že se stále na góly moc nadřeme."

Lídrovi pomohlo i štěstí

Znojmo ani potřetí v sezóně nedokázalo s Pardubicemi bodovat, o výhře lídra soutěže rozhodl tři minuty před koncem vydařenou trefou od modré čáry Vyhlídal, který už předtím trefil tyč. Jedinou vyloženou šanci domácích v úvodu zahodil Snopek, na druhé straně se vyznamenal po dělovce P. Sýkory Altrichter.

Střelecké příležitosti si obě mužstva vytvářela jen při přesilovkách, oba brankáři však patřili k nejvýraznějším hráčům na ledě. Znojemští si vysloužili pískot diváků za promarněných 99 sekund dvojité početní výhody. Dvanáct minut před koncem Kudrna ze sóla otevřel skóre. Pucher ještě stihl vyrovnat, ale v závěru se štěstí usmálo na hosty.

Miloslav Hořava, trenér Znojma, po utkání spokojený nebyl: "Sehráli jsme smolný zápas a doplatili na nevyužité početní výhody." Jiří Seidl, asistent trenéra Pardubic, se kvýsledku vyjadřoval opatrně: "Byli jsme přece jen důraznější v koncovce. Ke třem bodům nám ale pomohlo i štěstí."

Jihočeši rozhodovali těsně před koncem

Gól obránce Babky dvě minuty před koncem rozhodl o výhře Českých Budějovic, které vedly už od 15. vteřiny, když brankář Franěk vyrazil puk jen před sebe ke zcela volnému Míkovi.

Domácí po necelé minutě stihli vyrovnat Balázsem, kterému se napotřetí podařilo zvednout puk nad ležícího Hudáčka. Jihočeši postupně získali navrch, ve 25. minutě však Franěk zázračně chytil střelu Turka, proti Bartošovi zasáhl vyrážečkou a Vondrka ve vyložené šanci minul puk. Převaha hostí tak přinesla brankový užitek až v poslední třetině.

Marek Sýkora, trenér K. Varů, si po utkání posteskl: "Po vyrovnaném úvodu nás Budějovice přehrávaly. Je tristní inkasovat těsně před koncem, jen díky Fraňkovi se tak ale nestalo dřív." Jaroslav Pouzar, trenér Č. Budějovic, chválil brankáře Jihočechů: "Vyhráli jsme zaslouženě, i když nám tradičně nešly přesilovky a domácí dlouho držel v naději skvělý gólman."

Falta mistra potrápil

Výhru mistra těsně před koncem prodloužení zařídil Kratěna gólem v oslabení. Sparta se hned od začátku tlačila před branku, pálila ze všech pozic, jenže liberecký gólman Falta pochytal nájezdy Zelenky a Žemličky a doslova tygřím skokem vyrazil i střelu Brandy mířící do opuštěné branky.

Hostům dokonale vyšel hned první brejk, Břízu propálil Kašpařík, sparťan na severu Čech hostující. Střeleckou mizérii mistra uťal až Špaňhel, ale po chvíli chyboval Bříza, když propustil snadnou střelu Krsteva od modré. Další vyrovnání přinesla Brandova dorážka a zápas gradoval. Domácí Havelka krvavě zranil Kudrnu, Ptáček zezadu narazil Krsteva a hosté po další využité přesilovce měli navrch potřetí. Falta zářil, jen Tomajkově dorážce nezabránil, ale bodík získal Liberec hlavně díky jemu. V prodloužení Sparta odměnila diváky gólem ve třech.

Alois Hadamczik, trenér Sparty, se hrou svých svěřenců spokojený není: "Stále se nám nedaří tvořit hru podle našich představ a dávat góly. Pak inkasujeme a na naší hře je vidět křeč. Při tom všem jsem nakonec se dvěma body spokojen."

Josef Jandač, trenér Liberce, litoval nevyužité šance: "Za stavu 3:2 jsme měli vylouženou šanci, neproměnili ji a poté dostali třetí gól. V prodloužení jsme chtěli získat dva body, navíc jsme hráli přesilovku, ale kvůli chybě Kropáče jsme prohráli."

Reklama