Hlavní obsah

Skvělý O´Neal řádil v utkání s Phoenixem

NEW YORK

S pomocí 36 bodů Shaquilla O'Neala a dalších 31 bodů Kobeho Bryanta porazili basketbalisté Los Angeles Lakers v neděli v domácím prostředí Phoenix 109:97. Vítězové předchozích tří ročníků NBA si však ve čtyřiatřicátém zápase připsali teprve čtrnácté vítězství a jsou v Západní konferencí až desátí, za branami play-off.

Foto: ČTK

Shaquille O'Neal z Los Angeles Lakers řádil v utkání NBA proti Phoenixu. Nepřemožitelné monstrum, charakterizovali jej protihráči.

Článek

Phoenix si v neděli nevěděl rady zejména s O´Nealem, který proměnil patnáct z devatenácti pokusů a pod košem byl téměř nezadržitelný. Bryant měl procento úspěšnosti poněkud horší, na třináct zásahů potřeboval 29 střel, přidal však sedm asistencí. "Dnes jsem velmi spokojený, vypadá to, že se Shaq (O´Neal) dostává do své obvyklé fazóny. Už bylo na čase. Když je na palubovce, je to okamžitě znát," liboval si kouč domácích Phil Jackson, jemuž přizvukoval i Bryant: "Shaq zahrál skutečně fantasticky. Díky němu jsem se prosazoval i já. Museli na něj nasazovat tak tři hráče, nám ostatním se pak na hřišti lépe dýchalo."

Suns se nejvíce přiblížili Lakers v závěrečné čtvrtině, na sedm bodů. Dál už je Los Angeles nepustilo. Nejlepším střelcem hostů byl s 32 body Stephon Marbury, který chválil, jak jinak, O´Neala. "Nepřemožitelné monstrum," charakterizoval jej a přidal: "Dnes konečně Lakers vypadali jako šampióni."

Houstonovo selhání

Díky selhání Allana Houstona v samotném závěru utkání Portlandu s New Yorkem si připsali Trail Blazers jubilejní desáté vítězství v jedenáctém utkání. Knicks potřebovali v závěru trefu za tři body, jenže Houstonův pokus trojkou neskončil a Newyorčané prohráli 89:92. "To zase bude noc," řekl po utkání nešťastný střelec. "Budu ležet, převalovat se a přemýšlet, v čem byla chyba."

Přitom právě Houston společně s Latrellem Sprewellem dvěma trojkami snížili necelých devatenáct vteřin před koncem na rozdíl jediného bodu - 89:90. Další Houstonův pokus však byl krátký. "Nebyl jsem na tu situaci připraven a prostě jsem to zazdil," kál se zkušený hráč, který v utkání zaznamenal 29 bodů.

Reklama