Hlavní obsah

Jonesová znovu v Ostravě, tentokrát bude skákat

OSTRAVA

Atletický mítink Zlatá tretra poctí podruhé v jeho historii svou účastí americká sprinterka Marion Jonesová. Trojnásobná olympijská vítězka ze Sydney startovala v Ostravě už předloni, kdy v České republice vstoupila do sezóny vítězstvím na dvoustovce. Tentokrát se představí v dálkařském sektoru.

Foto: internet

Marion Jonesová se znovu představí v Ostravě.

Článek

Američanka prý není ještě rozhodnutá, v jakých disciplínách bude usilovat o medaile v Aténách. V Ostravě proti ní nastoupí mimo jiné i nejlepší české dálkařka Denisa Ščerbová.

Američanka se letos vrací na dráhu po mateřské pauze, během níž přivedla na svět syna. Odborníci se dohadují, zda bude schopna se vrátit do formy, ve které v roce 2000 získala zlaté olympijské medaile na 100, 200 a 4x400 metrů a bronzové v dálce a na 4x100 m. Comeback pod otevřeným nebem absolvovala o uplynulém víkendu ve Walnutu a na dvoustovce skončila až čtvrtá.

Startovné pro Jonesovou je podle manažera Alfonse Jucka nižší než před dvěma lety, kdy jako největší světová atletická hvězda přišla pořadatele na přibližně 70 tisíc dolarů.

Přetlak hvězd

Vedle Jonesové start v Ostravě již dříve potvrdili také aktuálně nejlepší atletka celkového žebříčku mezinárodní federace Taťjana Lebeděvová, která bude mít největší soupeřku v Yamile Aldamaové, někdejší Kubánce, která již reprezentuje Súdán a v celkovém žebříčku IAAF je čtvrtá.

Na Zlatou tretru přijedou také Said Saíf Šahín z Kataru (3000 m př.), světová rekordmanka ve skoku o tyči Jelena Isinbajevová z Ruska, český oštěpař Jan Železný, Mosambičanka Maria Mutolaová v běhu na 800 metrů i Kenenisa Bekele v Memoriálu Emila Zátopka na 10.000 metrů, úřadující mužská světová jednička v žebříčku IAAF.

Přihlášeni jsou rovněž Julia Pečonkinová z Ruska s Rumunkou Ionelou Tirleaovou na 400 m překážek, trojnásobná vicemistryně světa a držitelka stříbrné medaile z olympijských her v Sydney v běhu na 400 metrů Lorraine Fentonová a v trojskokanském sektoru nebude chybět bývalá mistryně světa Šárka Kašpárková.

Reklama

Související témata: