Hlavní obsah

Na startu Zlaté ligy budou i dva Češi

BERGEN

Premiérově v Bergenu se v pátek večer rozběhne atletická Zlatá liga, protože stadión Bislett v Oslu v současnosti prochází rekonstrukcí. Na startu se v Norsku představí i dvojice českých zástupců - čtvrtku překážek poběží Jiří Mužík, na patnáctistovce se o olympijský limit bude pokoušet Andrea Šuldesová.

Foto: ČTK/EPA

Loňská vítězka miliónového jackpotu Maria Mutolaová z Mozambiku.

Článek

Finále Zlaté ligy je na programu druhý zářijový víkend v Berlíně, vítěz všech šesti závodů bude mít podíl z miliónového jackpotu, který loni inkasovala celý mozambická půlkařka Maria Mutolaová.

Vypsáno je celkem dvanáct disciplín. Mezi muži se bude bojovat na 200, 800, 1500 metrů, 400 m překážek, trojskoku a disku, pro ženy jsou letos vypsány disciplíny 100, 400, 1500 m, 3000 nebo 5000 metrů, 100 m překážek a výška.

Horkým kandidátem na lukrativní jackpot je Felix Sanchez z Dominikánské republiky, dvojnásobný mistr světa, který neprohrál na dlouhých překážkách už tři roky. Zvítězil také v úterý ve svém prvním letošním startu na ostravské Zlaté tretře, Mužík byl až sedmý.

"Loni se mi v Ostravě dařilo, ale pak jsem na mistrovství světa vypadl v semifinále, tak snad to letos bude naopak," doufal Jiří Mužík ve vzestup formy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články