Hlavní obsah

Olympijskou výpravu doplnila Hamáčková

Tyčkařka Pavla Hamáčková bude startovat na olympijských hrách. Na mítinku Mladá Evropa v Liberci v sobotu překonala laťku ve výšce 425 centimetrů, což je mírnější z kritérií pro start v Aténách. Vzhledem k tomu, že halová mistryně světa splnila limit A v loňské sezóně, stačilo jí to k tomu, aby se stala 137. členkou české olympijské výpravy.

Foto: ČTK/René Volfík

Tyčkařka Pavla Hamáčková.

Článek

Svěřenkyně Boleslava Patery, která měla dlouhodobé zdravotní problémy s kotníkem, achillovkou a lýtkem, na severu Čech absolvovala pouze dvě postupné výšky. Nejprve skočila 410 centimetrů a poté si nechala nastavit stojany na potřebných 425, které na třetí pokus zdolala.

Po zdolání hranice B-limitu na olympijské hry už Hamáčková v závodu nepokračovala. "Byla ráda, že béčko splnila, a teď se bude soustředit na přípravu na olympiádu. Zdá se, že už se ze zdravotních patálií dostala," dodal Fišer.

V olympijské soutěži tyčkařek tak bude mít Česká republika dvojnásobné zastoupení. Vedle Hamáčkové se již dříve kvalifikovala Kateřina Baďurová, která se letos dostala přes laťku ve výšce 451 centimetrů.

Reklama