Hlavní obsah

Kubinovo místo zaplní Fischer

Překvapivého náhradníka pozvali trenéři české hokejové reprezentace na Světový pohár, startující na přelomu srpna a září. Místo Pavla Kubiny, který účast odmítl kvůli následkům z otřesu mozku, povolali stavitelé národního týmu Jiřího Fischera. Čtyřiadvacetiletý obránce Detroit Red Wings přitom dosud neodehrál za seniorskou reprezentaci ani zápas.

Foto: www.detroitredwings.com

Jiří Fischer

Článek

Když jsme v redakci Sport.cz sestavovali seznam možných náhradníků za Pavla Kubinu, Jiří Fischer v našem výčtu nemohl chybět. Přesto jsme mu dávali jen poloviční šance na úspěch, více jsme věřili ostřílenějším hráčům, kteří už v reprezentaci něco odehráli. Našimi favority byli především Filip Kuba a Martin Škoula.

Volba nakonec padla na řízného beka Detroitu, který se mezi hvězdami Red Wings prosazuje už čtvrtým rokem. Fischer se neztratil ani ve společnosti takových es jako Nicklas Lidström, Mathieu Schneider, Chris Chelios, nebo Derian Hatcher. Vyjma Schneidera, který se z účasti omluvil, všichni jmenovaní budou na Světovém poháru reprezentovat své země.

Jiří Fischer odešel v sedmnácti letech do zámoří, kde hrál nejprve quebeckou ligu za Hull Olympiques. Už po jeho první sezóně v Kanadě jej jako 25. celkově draftoval Detroit, kde poprvé nastoupil v ročníku 1999/00. V roce 2002 už v dresu Red Wings slavil se spoluhráči triumf ve Stanley Cupu.

Reklama