Hlavní obsah

Rychnov uvítal Šebrleho jako krále

Jiří BednářPrávo

Jako pravého krále přivítal ve čtvrtek před polednem Rychnov nad Kněžnou zlatého olympionika, desetibojaře Romana Šebrleho. Na náměstí, zaplněné bezmála třemi tisícovkami lidí, přijel v kočáře s manželkou Evou a dvouletým synem Štěpánem.

Foto: PRÁVO/Jiří Bednář

Rodina Romana Šebrleho přijela na rychnovské náměstí v kočáru.

Článek

Proč právě Rychnov? Rodák z Lanškrouna tu prožil dětství, navštěvoval základní školu a gymnázium. Hrál tady fotbal, basket a zabýval se i atletikou. Jeho učitelé i trenéři jej uvítali na improvizovaném pódiu a předali mu drobné dárky.

Romana velmi potěšil svazek ředkviček jako připomínka na zážitek z dětství. "Paní učitelka nás jednou se spolužákem poslala ošetřit záhon, ale my jsem ředkvičky vytrhali a snědli. Natě jsme pak nastrkali zpátky do země. Když šla paní učitelka sklízet, byla velmi překvapená, že z úrody nic nezůstalo," vzpomínal atletický král.

Organizátoři připravili několik soutěží, při nichž se Šebrle utkal s mladými rychnovskými sportovci. Prokázal, že si stále ještě tyká s fotbalovým i basketbalovým míčem a poté nestačil vyhovět obrovskému zájmu přítomných o jeho autogram.

Místostarosta Rychnova Miroslav Richter (KDU-ČSL) mu pak předal jako dar města zvon, který je symbolem Rychnova. Poté je kočár odvezl do gymnázia, které chce po Romanovi pojmenovat svou novou sportovní halu.

Reklama

Související témata: