Hlavní obsah

Šebrle ve Villachu bavil sebe i publikum

VILLACH

Své vystoupení na stominutovém desetiboji v rakouském Villachu si olympijský vítěz a světový rekordman Roman Šebrle užíval. I když zaostal za rok starým výkonem o 105 bodů, hlavu si z toho nedělal. "Nejsem zklamaný. Po olympiádě jsem moc tréninku nedal, takže součet 7842 bodů je dobrý," poznamenal usměvavý Šebrle.

Článek

Český reprezentant byl z trojice závodníků, kteří desetibojařský sprint absolvovali, nejlepší v kouli, výšce, překážkách, disku, oštěpu a patnáctistovce. "Výsledek mě překvapil. Po Aténách jsem se byl jen dvakrát proběhnout a byla to hrůza. Čekal jsem to horší," řekl Šebrle.

Závod si užíval, bavil sebe i publikum. Do dálky skákal dvakrát, protože mu při prvním pokusu rozhodčí zahrabali stopu v písku. "Asi si mysleli, že to byl zkušební, nebo přešlap, nevím. Mně to ale bylo jedno, já jsem se nehádal," usmíval se Šebrle. Do výšky skočil čtyřikrát, stejně tak o tyči, ve vrzích a hodech využil všechny tři pokusy.

Hned po úvodní stovce závodníci rychle nasedli do připravených vozů, které je odvezly k sektoru pro skok daleký. V snaze ušetřit síly totiž každý atlet využíval servisní automobil na krátký odpočinek či výměnu obuvi.

"Bylo to v pohodě, měl jsem hodně sil i na konci," připomněl Šebrle loňský stominutový desetiboj, při kterém měl v závěrečném běhu velkou krizi. "Neměl jsem ideu, kolik bych tak mohl udělat, neboť loni jsem byl ve formě, ale bylo to hodně nad očekávání," pochválil se.

Odskočil si jen po čtyřstovce

Nebyl nervózní, kvůli čemuž při klasickém desetiboji chodí na záchod. "Tady jsem byl akorát po čtyřstovce. Neměl jsem čas být nervózní, přemýšlet nad vnějšími vlivy."

Desetibojařskou exhibici, při které na druhém místě skončil olympijský vítěz z OH v Sydney Estonec Erki Nool a třetí pozici obsadil desátý muž z Atén, domácí Roland Schwarzl, si nenechaly ujít asi dvě tisícovky diváků.

Stovky z nich se společně se soutěžící trojicí přesouvaly po stadiónu. Zatímco na velkých mítincích by příznivci museli sedět na tribunách, nyní mohli výkonům přihlížet také z dráhy či z bezprostřední blízkosti sektorů.

Najde si čas na golf

V oslavách a zábavě po olympiádě bude Roman Šebrle pokračovat. Občas se půjde proběhnout, ale najde si čas i na golf. Potíž mu udělalo pouze přesunutí závěrečného desetiboje v Talence na poslední zářijový víkend, kdy měl jet s rodinou a přáteli na dovolenou do Tuniska.

"Takže jsme to o týden posunuli. Alespoň s námi může masér Petr Křížek a budeme kompletní do mariáše," prohlásil.

Reklama