Hlavní obsah

Baník možná brzy najde s Lukešem společnou řeč

Fotbalista Martin Lukeš a vedení Baníku Ostrava se možná začínají scházet v představách o podobě nové smlouvy. Hráč sice zatím po svém pátečním přeřazení zůstává v kádru rezervy, ale sám naznačil, že v jednáních nastal pokrok.

Foto: FC Baník Ostrava

Martin Lukeš (vpravo) si hlídá míč před sparťanem Zdeňkem Grygerou.

Článek

Stalo se tak poté, co se do věci vložil předseda dozorčí rady klubu Vojtěch Flégl. S hráčem teď vyjednává místo ředitele Pavla Hadamczika a předsedy představenstva Jakuba Kahouna. "Cítím, že nastalo zlepšení. Mám už z toho lepší pocit, především z přístupu v jednání," prohlásil Lukeš, který se doma zatím stále léčí z chřipky. Podle svých slov by měl být však v horizontu několika dnů zdráv.

Z klubu zatím žádné konkrétní nové zprávy nepřicházejí. "Stále se jedná. Brzy se však může cokoliv změnit, může to třeba být i otázka hodin," řekl stručně tiskový mluvčí klubu Dalibor Záruba.

Čeká se na Pasku

Předpokládá se, že věci se v současném stadiu dají už rychle do pohybu. Vše nasvědčuje tomu, že rozhodující krok může udělat Lukešův agent Pavel Paska. Podle dostupných informací jsou posledními překážkami v návrhu kontraktu klauzule, podle nichž má být fotbalista volný v případě nabídky, která by přesáhla sumu 12 milionů korun, a procentuální výše odstupného pro Paskovu společnost.

Skutečnost, že všechny trumfy momentálně drží v rukou mezinárodní hráčský agent, nepřímo potvrdil i tiskový mluvčí Baníku. "Čekáme na Pasku," připustil Záruba bez bližších podrobností.

Fanoušci na stadión dorazí

Mezitím se změnil i postoj ostravských fanoušků. Ti ustoupili od původně plánované formy protestu a nejbližší zápas s Českými Budějovicemi nechtějí bojkotovat svou neúčastí.

Naopak vyzvali všechny příznivce, aby v neděli na Bazaly dorazili v co nejhojnějším počtu, a způsob protestu proti postupu klubového vedení teprve hledají.

Reklama

Související témata: