Hlavní obsah

V Liberci bojuje o život chlapec, kterého na závodech zranil oštěp

LIBEREC

Při semifinále Mistrovství České republiky starších žáků na libereckém stadionu se v sobotu stala nehoda, při které byl vážně zraněn třináctiletý chlapec. Při rozcvičování před zahájením závodů byl zasažen oštěpem. Po převozu do liberecké nemocnice byl převezen na operační sál a podrobil se několikahodinové náročné operaci.

Foto: Archiv

Policie uvalila na případ informační embargo.

Článek

Chlapec nyní bojuje o svůj život. Podle lékařů je jeho stav velmi vážný. "Chlapec prodělal několikahodinovou náročnou operaci. Jeho prognóza je nejistá," řekl v pondělí ČTK Radko Janoušek primář anestezilogicko-resuscitačního oddělení Krajské nemocnice v Liberci.

Neštěstí se stalo v sobotu na Městském stadionu v Liberci, při semifinálovém závodě mistrovství republiky lehkoatletických družstev starších žáků. Podle ředitele závodu Petra Jeřábka to byla neštěstná náhoda. "Po zásahu chlapec došel sám k rozhodčím. Na první pohled to nevypadalo tak vážně," řekl Právu Jeřábek s tím, že chlapce okamžitě převezli osobní vozem do nemocnice. Až tam zjistil jak vážné poranění to je. Závody pokračovaly dál.

Chlapce z Pardubic zasáhl oštěp o váze 600 gramů asi 30 metrů od odhodiště. Případem se zabývá liberecká policie. "Probíhá prvotní šetření. Nemohu tudíž sděli, zda věc posoudíme jako trestný čin," sdělil Právu zástupce ředitele liberecké policie  Josef Černý.

Operace trvala sedm hodin

Zraněného závodníka přivezli podle primáře Radko Janouška do nemocnice s malou rankou pod klíčkem. "Teprve později jsme se dozvěděli, že šlo o zásah oštěpem. Operovali jsme sedm a čtvrt hodiny," řekl primář.

Liberečtí lékaři doufají, že neštěstí bude mít šťastnější konec, než tragédie, která se stala před čtyřmi lety. V nedalekém Turnově na atletickém mítinku český kladivář Vladimír Maška těžce zranil osmnáctiletou atletku Zuzanu Krejčovou. Děvče po několika dnech v liberecké nemocnici zraněním podlehlo.

Reklama

Související témata: