Hlavní obsah

Juniorský atlet z Liberce po zranění oštěpem zemřel

LIBEREC

Třináctiletý chlapec, který byl v sobotu zraněn oštěpem při semifinále Mistrovství České republiky starších žáků na libereckém stadiónu, v úterý zemřel. Lékařům se i přes veškerou péči nepodařilo chlapce zachránit, nepomohla ani více než sedmihodinová operace. Úmrtí Právu potvrdil lékař z liberecké nemocnice, který si nepřál zveřejnit své jméno.

Foto: Novinky

Případem se zabývá policie. Ilustrační foto

Článek

Chlapec byl v kritickém stavu od soboty. Případem se zabývá liberecká policie, která však k případu s odkazem na rané stádium vyšetřování odmítla sdělit podrobnosti.

Neštěstí se stalo v sobotu na Městském stadiónu v Liberci, při semifinálovém závodě mistrovství republiky lehkoatletických družstev starších žáků. Podle ředitele závodu Petra Jeřábka to byla neštěstná náhoda.

"Po zásahu chlapec došel sám k rozhodčím. Na první pohled to nevypadalo tak vážně," řekl Právu Jeřábek s tím, že chlapce okamžitě převezli osobním vozem do nemocnice. Až tam zjistili, o jak vážné poranění jde.

Na Liberecku je to již druhá tragická událost při atletické soutěži. Před čtyřmi lety v nedalekém Turnově na atletickém mítinku zranil český kladivář Vladimír Maška osmnáctiletou atletku Zuzanu Krejčovou. Ta po několika dnech svým zraněním v liberecké nemocnici podlehla.

Reklama

Související témata: