Hlavní obsah

Mladý vícebojař Helcelet nakonec na halové MS pojede

Praha

Dvacetiletý talentovaný vícebojař Adam Sebastian Helcelet dostal od mezinárodní atletické federace IAAF pozvánku ke startu na halovém mistrovství světa, jež se uskuteční v příštím týdnu od pátku do neděle v Istanbulu. Po odstoupení zraněného Romana Šebrleho tak nakonec přece jen bude v sedmiboji startovat český atlet.

Foto: Jan Kucharčík

Český desetibojař Adam Sebastian Helcelet.

Článek

Helcelet měl štěstí. Kvůli zranění odstoupil nejen Šebrle, ale start vzdal také pozvaný Američan Bryan Clay. Další v pořadí v letošních světových tabulkách Rus Arťom Lukjaněnko pozvání potvrdil, s ním by měl závodit jako druhý ruský vícebojař Ilja Škureněv.

Před Helceletem jsou v aktuálních světových tabulkách ještě dva Američané Gunnar Nixon a Gray Horn, ale ti musejí závodit na univerzitním mistrovství USA.

"Určitě to je dobře, pro mladého závodníka to bude velká zkušenost," řekl reprezentační trenér a osobní Helceletův kouč Tomáš Dvořák.

Na osm účastníků doplní startovní pole letošní dva nejlepší haloví vícebojaři Ukrajinec Oleksej Kasjanov a Bělorus Andrej Kravčenko, z loňska mají účast jistou Ashton Eaton z USA, Kubánec Leonel Suárez a Estonec Mikk Pahapill.

Reklama

Související témata: