Hlavní obsah

Spali jsme na zemi a jedli rýži, vzpomíná čtvrkař Jareš na soutěž krásy v Koreji

Michal Osoba (Istanbul)Právo

Stejně jako ostatní atletičtí reprezentanti vyrazil čtvrtkař Theodor Jareš vloni do Jižní Koreje. Jen o pár týdnů později. Místo rychlých nohou mu exotickou cestu zajistil vzhled – Česko reprezentoval na soutěži krásy Manhunt International. „S atlety, co byli v Tegu, bych měnil, ale vloni se mi nepodařilo nic zaběhnout, tak jsem se tam dostal aspoň takhle," vypráví člen štafety na halovém MS v Istanbulu.

Foto: Sport.cz

Čtvrtkař Theodor Jareš

Článek

Pracujete v oblasti  IT, jste atletickým reprezentantem a děláte modela. Vcelku nezvyklá kombinace...

Člověk si nějak vydělat musí. Do loňska jsem pracoval na plný úvazek, teď to mám na živnost, tak mám víc času na běhání. Atletika jako koníček mi nic nevynese. A modeling mám jako přivýdělek.

Jak jste se k modelingu dostal?

Byl jsem se přihlásit do nějaké agentury, že by z toho mohl být přivýdělek, který by se hodil.

Kolik času této práci teď věnujete?

Posílají mě na castingy, ale moc to nestíhám. Chci víc trénovat.

Jak vám v této branži pomohlo druhé místo v soutěži Muž roku?

Castingů pak bylo víc, ale člověk ani neví, jak na nich vybírají. Strávíte tam dvě hodiny a pošlou vás domů, žádná sláva to není...

Před soutěží jste říkal, že by vám případný úspěch mohl přinést i sponzora pro atletiku. Povedlo se?

Kdepak, pořád se sponzoruju sám.

Ale zajímavou zkušeností soutěž jistě byla.

To určitě, bylo to zábavné, člověk poznal nové lidi, zažil si trému při vystoupení...

Co bylo vaší volnou disciplínou?

Zkoušel jsem breakdance, na který jsem se připravoval asi pět lekcí, takže jsem toho moc nestihl. Můj hlavní koníček atletika se předvádět nedala, musel jsem si něco najít.

Jaká byla mezi soutěžícími atmosféra? Žádné naschvály jako se traduje o modelkách?

Vůbec, kluci byli v pohodě, i teď si občas napíšeme nebo se sejdeme. To samé na té světové soutěži v Koreji. Rivalita jako u modelek mezi námi není.

Jakým zážitkem pak byla celosvětová soutěž v Koreji?

Na každý den jsme měli časový plán. Já tam letěl úplně sám, byl jsem z toho trochu vyplesklej. Různě nás stěhovali, třeba tři dny jsme bydleli v buddhistickém chrámu, spali na zemi a jedli jejich stravu, což většinou byla jen rýže a zelenina. První týden byl volnější, ve druhém už jsme se hodně věnovali nácviku různých sestav a promenád.

Jaké jste měl na své soutěžení ohlasy v tréninkové skupině?

No, hned z toho měli všichni srandu. (úsměv) Já s tím samozřejmě trochu počítal, ani jsem to nikomu neříkal. Ale když se pak objeví články na internetu, už to ví každej...

Z bývalých atletů ve světě modelingu nejvíce prorazil Josef Karas. Radil vám?

Povídali jsme si o tom, říkal, ať si to v Koreji užiju, protože je to tam víc o výletu než o soutěži, protože kdo ví, jak to hodnotí a rozhodují.

Chystáte se i na další soutěž?

Přemýšlel jsem o tom, uvidím příští rok.

Musíte řešit, jak moc posilovat? V soutěžích se asi výraznější muskulatura hodí, na čtvrtce můžou být velké svaly na obtíž...

Já bych klidně víc posiloval, ale trenér mi to zakazuje. (úsměv) Ale teď se chci věnovat hlavně atletice, tak nemůžu vypadat jak chodící kejta.

Reklama