Hlavní obsah

'Znuděný' trojskokan Olsson uvažuje o výšce

STOCKHOLM

Suverénní vládce mužského trojskoku poslední doby, Švéd Christian Olsson podle všeho ztrácí motivaci. Olympijský vítěz a mistr světa vážně koketuje s myšlenkou, že by v příští sezóně vedle trojskoku soutěžil i ve výškařském sektoru. Švéd letos vyhrál osmnáct z devatenácti závodů a ze Zlaté ligy dostal polovinu z celkové prémie miliónu dolarů.

Článek

"Hodně a často o tom přemýšlím, ale ještě jsem se nerozhodl, jak vážně to chci brát," přemítal vytáhlý čtyřiadvacetiletý blonďák, jenž se výšce věnoval na počátku kariéry, na internetových stránkách mezinárodní federace IAAF.

"Ale trojskok nikdy neopustím," ujistil juniorský mistr Evropy ve skoku do výšky z roku 1999. Tehdy překonal 221 cm a porazil také mistra Evropy Rusa Jaroslava Rybakova. Švédův osobní rekord je z loňska a má hodnotu 228 cm.

"Chtěl jsem být výškařem, ale zlepšoval jsem se v trojskoku. Nevěděl jsem, jak daleko jsem schopen se dostat, ale dařilo se mi. Výšce bych se však chtěl věnovat," nastínil atlet, sedmnáctý trojskokan ze Sydney.

"Loni mě překvapilo, že jsem schopen skočit vysoko," komentoval svůj osobní rekord z Bastadu, s nímž by v Aténách skákal finále.

Reklama