Hlavní obsah

Kladivářka Šafránková je novou českou rekordmankou

Kateřina Šafránková je novou českou rekordmankou v hodu kladivem. Na Evropském poháru vrhačů v Černé Hoře hodila o víkendu 71,16 metru a o 65 centimetrů překonala dosavadní maximum Lenky Ledvinové z roku 2009.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Česká kladivářka Kateřina Šafránková

Článek

Dvaadvacetiletá kolínská vrhačka v závodě poprvé v kariéře překonala sedmdesátimetrovou hranici a osobní rekord si vylepšila takřka o dva metry (dosud 69,39). Výkonem, který jí stačil na čtvrté místo, se přiblížila startu na olympijských hrách.

K jistotě potřebuje svěřenkyně trenérů Jiřího Tučka a Stanislava Pluhaře přidat ještě 34 centimetrů. Už teď má ale splněný mírnější limit (69,00), s kterým pojede do Londýna, pokud ji žádná jiná Češka nepředčí. Už teď si ale zajistila start na evropském šampionátu v Helsinkách.

Do Londýna i jedna chodkyně

Vedle kladivářky bude mít česká výprava na olympijských hrách v akci také minimálně jednu chodkyni. Lucie Pelantová si zajistila nominaci v Luganu, kde dokončila dvacetikilometrový závod v čase 1:32:53. Pětadvacetiletá svěřenkyně Jiřího Malysy splnila "ostrý" limit pro start v Londýně o více než půl minuty (1:33:30).

Reklama

Související témata: