Hlavní obsah

Bolt zahájil olympijskou sezónu vítězstvím ve štafetě

Jamajský sprinter Usain Bolt vstoupil do olympijské sezóny doma v Kingstonu vítězstvím ve štafetovém závodu na 4x100 metrů. Trojnásobný olympijský šampion z Pekingu pomohl na závěrečném úseku svému Racers Track Clubu k výhře v čase 37,82.

Foto: Kim Hyun-tae, Reuters

Sprinter Usain Bolt

Článek

Bolt vypadal podle agentury Reuters ve formě a v chladných a vlhkých podmínkách lehce asi o 10 metrů porazil v cílové rovince svého reprezentačního kolegu Asafu Powella. Kolegové Mario Forsythe, mistr světa na 100 m Yohan Blake a Kimmari Roach vytvořili Boltovi zhruba třímetrový náskok a sprinterský fenomén ještě další metry před finišmanem konkurenčního MVP Track Clubu Powellem přidal.

"Byl to můj první závod a jsem rád, že jsem ho zvládl. Na chlad a déšť jsem zvyklý z Evropy, takže to bylo v pohodě," uvedl světový rekordman na nejkratších sprinterských tratích.

Bolt, který loni na MS obhájil titul na 200 metrů, poté co byl diskvalifikován po špatném startu ve finále stovky, si svou přípravu na Londýn pochvaluje. "Zatím to jde dobře. Do olympiády zbývá zhruba 100 dnů, takže nespěchám a pracuju na tom, co je třeba," uvedl pětadvacetiletý Jamajčan, jenž se 25. května představí na Zlaté tretře v Ostravě.

Reklama