Hlavní obsah

VIDEO: Železný přiznal reportérce Špotákové i porušení životosprávy

Praha

S oštěpem to Barbora Špotáková umí mistrně, vždyť je v této disciplíně světovou rekordmankou. Ale po konci kariéry by se rozhodně neztratila ani jako televizní reportérka! Novou roli si vyzkoušela v úsměvném rozhovoru se svým koučem Janem Železným při soustředění v jihoafrickém Potschefstroomu.

Špotáková jako reportérka se svým koučem Železným

 
Článek
Fotogalerie

Špotáková jako reportérka se svým koučem Železným

Olympijská vítězka z Pekingu se rozhodla svým fanouškům zdokumentovat atmosféru na soustředění, a tak si polepila mikrofon ve stylu České televize a vyzpovídala oštěpařskou legendu, pod jejímž vedením se už druhou sezónu připravuje. „Ta moderátorská práce je hrozně těžká, člověk zjistí, jak často se opakuje,“ přiznává Špotáková.

Železný je na rozhovory zvyklý, ale vlastní svěřenec ho asi nikdy nezpovídal. Přesto se nezvyklou reportérkou rozhodit nenechal. „Doufám, že Bára hodí světový rekord, vyhraje v Londýně a přivezeme víc medailí,“ tradičně maximalisticky naplánoval cíle pro celou sezónu. „Ale to Honza říká každý rok, že hodím 75 metrů,“ usmívá se Špotáková.

Pohoda v Africe

Svého kouče se zeptá i na životosprávu skupiny a Železný sebekriticky přizná, že jako jediný ji v Africe porušil on.

Z celého videa je vidět, v jaké pohodě skupina na tréninkovém kempu v Africe byla. Spolu s Jarmilou Klimešovou, Petrem Frydrychem, Vítězslavem Veselým, Jakubem Vadlejchem i finským esem Terem Pitkämäkim strávila Špotáková v teple dva měsíce, do Prahy se vrátila v pondělí.

Volno v Kapském Městě

„Tak dobré počasí jsme tam snad nikdy neměli. Po čtyřech letech mě vůbec nebolely achillovky, natrénovali jsme, co bylo třeba,“ pochvaluje si Špotáková. V půlce soustředění si v Africe dopřála i týden volna, odletěla do Kapského Města, kde s přítelem Lukášem absolvovala krátkou dovolenou.

První závod sezóny čeká třicetiletou Špotákovou 11. května v katarském Dauhá. „Řekla bych, že cítím životní formu,“ vypráví optimisticky naladěná oštěpařka.

Reklama

Související témata: