Hlavní obsah

VIDEO: Bolt poražen! Ty děti mě dostaly, láteřil a pustil se do čokolády

Ostrava

Mnoho světových sprinterů si nemůže říct, že slavný Usain Bolt viděl v cílové rovince jejich záda. Několik ostravských čtyřletých dětí ale si takový zážitek z Čokoládové tretry odneslo. Největší světové atletické eso současnosti přišlo na vítkovický Městský stadión dva dny před svým startem na Zlaté tretře podpořit malé caparty závodící o čokoládové odměny.

Bolt na Čokoládové tretřeVideo: zlatatretra.cz

 
Článek
Fotogalerie

Nejprve se sprinter děti se střídavými úspěchy snažil naučit svoji typickou pózu „Blesk“, s napřaženou paží směrem k nebi, pak se skrčil se svými 196 centimetry mezi malé caparty a ukazoval jim, jak se nachystat ke startu.

Železný startéremPři třetím běhu se světový rekordman na 100, 200 i 4x100 metrů nechal vyhecovat, v roli startéra ho zastoupil oštěpařský světový rekordman a ředitel Zlaté tretry Jan Železný, a Bolt se postavil na start s dětmi.

A jasně prohrál! Stejně jako nedávno s britským princem s Harrym při jeho cestě po Karibiku Bolt jen zlehka vyklusal a nechal své „soupeře“ získat pořádně cenný skalp.

Příště obleče kraťasy„Dostali mě,“ naoko si posteskl. „Každá porážka mě štve, ale běžel jsem v džínech, které byly moc těsné. Na odvetu si musím vzít šortky,“ s úsměvem se vymlouval Bolt, zatímco stadiónem zněla jeho oblíbená reggae hudba a dětičky se víc než na závodění soustředily na pozorování jamajského sportovního esa.

V duchu názvu tradičního mítinku pro atletické naděje pak Bolt dostal od organizátorů desetikilogramovou čokoládu, kterou sotva udržel. „Mám ji rád, občas si dám snickersku, ale takhle velkou jsem nikdy neviděl,“ obdivně prohlásil a hned kousek ochutnal, o zbytek se pak podělil s dětmi.

Reklama