Hlavní obsah

To nejlepší si snad ještě schovávám do Londýna, věří Špotáková po triumfu na Tretře

Po pěti letech dokázala oštěpařská světová rekordmanka Barbora Špotáková vyhrát ostravskou Zlatou tretru. Třicetiletá atletka svůj triumf navíc okořenila výkonem roku a rekordem mítinku 67,78 metru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Barbora Špotáková na Zlaté tretře v Ostravě

Článek

Jak jste se chystala prolomit prokletí Ostravy?

Slovo prolomit bych nepoužila, protože jsem to chtěla lámat i v minulých letech. Furt že něco prolomím. Šla jsem na to jinak. Vnitřně jsem se s Ostravou smířila. Nechala jsem tomu volný průběh. Konečně jsem si Zlatou tretru užila. Jsem moc ráda, že jsem držitelkou rekordu mítinku.

Vítr pomohl, anebo škodil?

Byl záludný. Zrovna u nejlepšího hodu jsem už zvedala ruce, že to poletí až k 70 metrům. Najednou ale oštěp zahnul a padal rychle dolů. Smetl ho větrný poryv.

Mrzí vás to aspoň trošku?

Ne, protože nebylo třeba hodit 70 metrů. Jednou se podmínky sejdou tak, že oštěp poletí daleko. A kdy jindy by se to mělo podařit než v olympijské sezóně?

Vidíte nějakou podobnost s olympijským rokem 2008?

A víte, že ano? Tehdy mi chodily esemesky se stejným textem: To nejlepší si schováváš do Pekingu. A já vyhrála. Bylo by dobré si to nejlepší schovat na Londýn.

Vaše největší soupeřka Abakumovová se v závodě docela trápila. Víte proč?

Nevím, ale všimla jsem si, že se těžko dostává do formy.

Pomohlo i to, že jste závodila před hlavním programem a kolečko hvězd v kabrioletech jste jela už jako vítězka?

Myslím, že jo a také se vyplatilo, že jsem přijela o den dřív. Užila jsem si den před Tretrou v rodinném kruhu. Mamka pochází z Kylešovic, je z deseti dětí, takže tetiček a strýčků mám mnoho. Bylo to příjemné, grilovali jsme.

Reklama

Související témata: