Hlavní obsah

VIDEO: To zabolelo! Kladivářce vyspravilo hlavu pět štychů

EUGENE/PRAHA

Drsný pád. Dlouhá cesta elitní německé kladivářky Kathrin Klaasové na víkendový mítink Diamantové ligy do amerického Eugene skončila nehodou, kterou jí bude ještě pár dnů připomínat tržná rána na hlavě. Soutěž pro ni skončila prvním pokusem a transportem do nemocnice na šití.

Kathrin Klaasová ošklivě upadla při pokusu

 
Článek

Oregonské Eugene skrápěl v pátek déšť, ale kladivářská soutěž proběhla ještě za sucha. Přesto svůj pokus osmadvacetiletá vrhačka neustála. Když se roztočila v kruhu a vypustila náčiní z ruky, poznala, že čtyřkilogramové kladivo může udělat spoušť nejen v místě dopadu, ale trable mohou nastat i při samotném odhodu.

Bolí hlava i lokty

Tvrdý náraz naštěstí pro Klaasovou schytala nejprve záda a až pak hlava, jinak mohly být následky nehody z úvodní série ještě horší. Soutěž pro bronzovou medailistku z Universiády samozřejmě skončila, ale olympijskou přípravu ji pád nenaruší. Temeno hlavy jí lékaři sešili pěti stehy.

„Sezóna vždycky nabízí zajímavé obraty,“ s nadhledem napsala na svůj twitter, kam pověsila i fotku zakrváceného dresu se startovním číslem z Eugene. Při závodech v brazilském Rio de Janeiru 29. května totiž zase poslala kladivo třikrát za sebou do sítě. Do Eugene absolvovala další zbytečnou cestu bez zapsaného výkonu...

Mohla skončit hůř

V neděli už se chystala na návrat domů. „Cítím se mnohem líp. Hlava pořád trochu bolí, lokty mám oteklé… Ale když jsem viděla to video, mohlo to dopadnout mnohem hůř,“ věděla zaměstnankyně německé policie z Frankfurtu.

„Naštěstí se to obešlo bez otřesu mozku a v pondělí už chce Kathrin trénovat,“ doplnil pro deník Bild německý šéftrenér Michael Deyhle.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články