Hlavní obsah

VIDEO: Atleti dobývají vrcholy mrakodrapů. Je to skvělá věc, pochvalují si mladý sport

Frankfurt

„Používejte schody, ne výtah.“ To není pouze slogan pro zdravý životní styl, ale také pro stále populárnější sportovní odvětví, kterému se říká Towerrunning, neboli běh do věží. Jeho kouzlo spočívá v běhu do schodů výškových budov.

Závod v běhu do schodů

 
Článek

Známý mrakodrap Messeturm ve Frankfurtu nad Mohanem není jen dominantou města, či sídlem řady firem, ale také hostitelem nejdelšího závodu v běhu do schodů v Evropě Skyrun (Běh do nebe), který má za sebou už šestý ročník. Závodníci musejí na cestě do cíle překonat 61 pater, 1202 schodů a převýšení 222 metrů.

„Běhání do schodů je skvělá věc. Pořád máte stejné podmínky, vždy je sucho nezávisle na tom, jaké je počasí venku. Je jedno, zda je venku 40 stupňů nebo prší," vysvětloval šampión prestižního závodu Thomas Dold.

Vedle profesionálních závodníků se letošního ročníku zúčastnila i řada amatérů, celkem se na start postavilo 526 běžců a běžkyň. Nejlepší si rozdělili prize money ve výši 9000 eur. Skyrun ve Frankfurtu je součástí seriálu Towerrunning European Championship.

Reklama

Související témata: