Hlavní obsah

Exšampión Gay poběží v New Yorku poprvé po operaci stovku

Bývalý sprinterský šampión Tyson Gay se v sobotu při Diamantové lize v New Yorku vrátí po operaci kyčle poprvé k závodům. Ve svém jediném testu před olympijskou kvalifikací si ale ještě netroufne měřit se s nejlepšími, proto se přihlásil jen do běhu B.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Tyson Gay v době své největší slávy.

Článek

"Pořád nejsem úplně bez bolestí, ale musím to zvládnout," vzkázal americký atlet z Dallasu, kde trénuje. "Olympijská kvalifikace je ani ne za tři týdny a potřebuju vědět, jak na tom tělo je," dodal sprinter, který na MS v Ósace 2007 vyhrál závody na 100 i 200 metrů a štafetu.

Na olympiádě v Pekingu o rok později skončil ve stínu Usaina Bolta a jeho snahu o olympijský kov v Londýně přibrzdily problémy s kyčlí. Sobotní start v New Yorku potvrdil, jenže na souboj s jiným jamajským "rychlíkem" Yohanem Blakem si zatím netroufne.

"Poběžím jen béčko. Tak dobře ještě připravený nejsem," řekl Gay, druhý nejrychlejší muž historie na stovce s časem 9,69 sekundy. "Jsem ale nervózní, protože mám velká očekávání," dodal. Národní kvalifikace USA začne 21. června v Eugene.

Reklama

Související témata: