Hlavní obsah

Co bude mít Máslo na hlavě? Bláznivých kreací má sprinter nachystaných dost

Michal Osoba (Helsinky)Právo

Pavel Maslák je sprinter k nepřehlédnutí. Nejen díky svým výkonům, se kterými je největším favoritem hladké čtvrtky na mistrovství Evropy v Helsinkách, ale i kvůli své extravagantní vizáži.

Foto: Aleš Gräf

Sprinter Pavel Maslák před odletem na mistrovství Evropy do Helsinek.

Článek

Módní barevné rukávky na jeho pažích už nikoho nepřekvapí, za to účes si na každou akci přichystá jiný. A vždy to jsou hodně odvážné kreace. „Nápadů mám dost, to nedojde jen tak,“ chechtá se 21letý čtvrtkař přezdívaný Máslo.

Čínský symbol

Do Helsinek si vytvořil na hlavě obrazec představující symbol z čínské filosofie pro Jin a Jang. „Není to moc vidět, ale snad to dost lidí pozná,“ věří. O extravagantní účesy není ve skupině trenéra Kupky nouze, originální sestřih zvolil i půlkařský vicemistr světa z haly Jakub Holuša.

„Přítelkyně sprintera Honzy Veleby je kadeřnice, tak nás ostříhala. Trvalo to chvilku, jen nanesení barvy a pak to oschlo,“ popisuje český rekordman. I jeho partnerka se občas nestačí divit, co za účes si její milý vymyslel. „Moc se jí to nelíbí, ale nic s tím nemůže. A až přijedu domů, stejně už to bude dole,“ usmívá se Maslák.

Reklama

Související témata: