Hlavní obsah

Klučinová je v polovině sedmiboje na ME čtvrtá, útočí na rekord

Eliška Klučinová se i díky dvěma osobním rekordům během prvního dne soutěže sedmibojařek na mistrovství Evropy v Helsinkách dostala mezi medailové kandidátky a útočí na český rekord. Po prvním dnu má na čtvrtém místě 3726 bodů, tedy o 34 více, než měla při letošním rekordním závodu v Kladně (6283).

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Eliška Klučinová

Článek

Na prvním místě je Ludmila Josypenková z Ukrajiny (3785), druhá je Francouzka Ida Antoinette Nana Djimouová, která má po čtyřech disciplínách jen o třináct bodů více než Klučinová. Před českou reprezentantkou je ještě Švédka Jessica Samuelssonová.

Klučinová si hned v úvodním běhu na 100 metrů překážek zlepšila o osm setin osobní rekord na 14,03, přesto se v cíli chytila za hlavu. Na sedmé překážce totiž zakopla, což jí rozhodilo techniku, a škobrtla i o poslední plůtek.

"Jsem na tom docela dobře sprintersky, projevilo by se to i na těch překážkách. Kdybych neklopýtla, mohl to být zajímavý čas," uvedla Klučinová. Ztratila prý tak čtyři desetiny, což je zhruba 60 bodů. "Ale osobáček potěší, i když trochu mě to v cíli naštvalo," přiznala.

Ve skoku vysokém pak předvedla stejný výkon jako v Kladně - 183 cm. "To už žádnej zázrak nebyl. Necítila jsem se moc dobře, nekopalo mě to, je tady jiný povrch, než na který jsem zvyklá. Rozběh se mi nedařil," líčila.

V kouli se oproti Kladnu zlepšila o čtyři centimetry, za což byla ráda, protože už v rozhazování jí tato disciplína nešla. Přesto předvedla letošní maximum 14,21 a dostala se průběžně na bronzovou pozici. "Koule spokojenost, za to jsem byla vděčná," řekla.

V poslední disciplíně dne dvoustovce si vytvořila osobní rekord časem 24,56. "Ta byla úžasná, to mám ohromnou radost. Hned mě ten sedmiboj začal zase strašně bavit," prohlásila.

Přesto o medaili zatím nemluví. "Je to rozjeté na rekord, když to zítra nezkazím, ale medaile je daleko," konstatovala Klučinová. "Soupeřky jsou kvalitní, nic si od toho neslibuju, ani za rekord medaile být nemusí," upozornila. "V dálce nejsem nesilnější, oštěp někdy vyjde a někdy ne, a osmistovka? To radši nebudu komentovat," smála se při jmenování disciplín druhého dne.

Reklama

Související témata: