Hlavní obsah

VIDEO: Šílený běžec: nejdřív se rval se soupeřem, teď napadl dívku v roli maskota

Běhá skvěle, ale v hlavě asi Mahiedine Mekhissi-Benabbad nemá všech pět pohromadě. Jak jinak si vysvětlit jeho nejnovější incident z mistrovství Evropy v Helsinkách? V cíli závodu na 3000 m překážek totiž bezdůvodně napadl maskota šampionátu Appyho. Tedy přesněji čtrnáctiletou dívku, která byla do kostýmu oblečena.

Mahiedine Mekhissi-Benabbad strčil do čtrnáctileté dívky.

 
Článek

Co rodáka z Alžírska, který reprezentuje Francii, tak rozzuřilo? To ví zřejmě jen on sám. Závod totiž v čase 8:33,23 vyhrál, obhájil titul z Barcelony, přesto se proměnil ve výtržníka. Nejprve vyrazil dívce z ruky zmenšenou podobu maskota, kterou dostávali všichni evropští šampióni, pak do ní ještě rukama vrazil.

Naštěstí dívka nečekaný atak stříbrného medailisty z pekingské olympiády ustála. Ředitel evropského šampionátu Mika Muukka ale označil Francouzovo chování za zcela neakceptovatelné a požádal Evropskou atletickou asociaci o prošetření případu.

Na maskoty má spadeno

Možná je to prazvláštní styl oslavy sedmadvacetiletého Francouze, podobně se totiž zachoval před dvěma lety k maskotovi evropského šampionátu v Barceloně Barnimu. Po společném objetí maskota požádal, ať si klekne na dráhu a pak ho rukama povalil na zem…Wenlock a Mandeville, maskoti olympijských her v Londýně, se po doběhu stýplu budou muset mít na pozoru.

Mekhissi-Benabbad není ale jen postrachem maskotů. Loni neslavně proslul incidentem s Mehdim Baalou po doběhu patnáctistovky na Diamantové lize v Monaku. Dva znesváření krajané alžírského původu si to za cílem rozdali „na férovku“, až je museli roztrhávat rozhodčí. Oba dostali od francouzské federace pokutu ve výši 2130 dolarů a 50 hodin veřejných prací, desetiměsíční distanc jim ale byl zkrácen, aby stihli mistrovství světa v Tegu.

Reklama