Hlavní obsah

Abakumovová nemůže výbuch na olympiádě skousnout, těší se na svatbu a na slona

Moskva

Stále se nemůže vzpamatovat z olympijského zklamání. Mistryně světa z Tegu Maria Abakumovová uvolnila v Londýně oštěpařský trůn Barboře Špotákové téměř bez boje, po nepovedených pokusech se s finále loučila v slzách už po třetích hodech. „Na škále od jedné do deseti je to pořád deset,“ nekompromisně oznámkovala míru svého šoku Abakumovová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Barbora Špotáková (vpravo) s velkou soupeřkou, Ruskou Abakumovovou.

Článek

Vloni v Tegu se přehazovala se Špotákovou za sedmdesátkou, v Londýně neatakovala ani hranici 60 metrů. „Stále se z toho nemůžu vzpamatovat. Už uplynula spousta dní, ale pořád se mi zdá, jak v Londýně běhám s vlajkou spolu se všemi našimi medailisty," vyznala se Ruska v rozhovoru pro webovou stránku european-athletics.org.

Úlevou pro ni bylo alespoň to, že rodičům předem říkala, aby na olympiádu za ní necestovali. „Jsem zvyklá jezdit sama, neměla jsem žádnou předtuchu ani zranění. To jen moje hlava zablokovala všechnu tu dřinu, kterou jsem před olympiádou absolvovala," posteskla si.

Teď už ale vyhlíží světlejší momenty svého života. Týkají se jejího soukromí. Po konci sezóny ji totiž čeká svatba s teprve dvacetiletým oštěpařem Dmitrijem Tarabinem. Rodák z Berlína reprezentující Rusko vybojoval bronz na juniorském mistrovství světa i Evropy a získal si také srdce o šest let starší Abakumovové. „Svatba je teď jediná věc, díky které si vychutnávám život," prohlásila Ruska a těšila se na svatební cestu do Thajska, kde se plánuje projet na slonovi.

Reklama