Hlavní obsah

Vyzkouší si Bolt dálku? Jamajský rychlík hledá novou disciplínu

Kingston

Nejrychlejší muž planety Usain Bolt prohlásil, že by si rád vyzkoušel své možnosti v dálkařském sektoru, než odstartují příští olympijské hry. Do brazilského Ria de Janeira se sjedou sportovci v roce 2016, Bolt se tam chce představit. Odmítl tak spekulace, že by ukončil kariéru dříve. Spekulovat se tak může o něčem jiném: v jakých disciplínách se tam představí...

Foto: David Gray, Reuters

Na Usaina Bolta ani v Londýně nikdo neměl.

Článek

Bolt má z posledních dvou olympiád v Pekingu a Londýně šest zlatých. Ovládl stovku i dvoustovku, radoval se spolu s jamajskými parťáky i ve sprinterské štafetě. Po svých triumfech v britské metropoli prohlásil, že se stal legendou a splnil tak svůj cíl. To si mnozí vyložili tak, že Rio už pro něj nebude dostatečnou motivací. Bolt to vyvrací, v Riu se prý rozhodně ukáže.

V televizi Sky ale zamotal fanouškům hlavu další větou, že si chce v příštích čtyřech letech vyzkoušet více disciplín. „Je spousta věcí, které chci ve sportu dělat. Můj kouč chce, abych závodil na 400 metrů, sám bych si chtěl zkusit dálku," uvedl Bolt ve Sky News. „Po sezóně si sedneme a rozhodneme, co bude dál. Na čem zapracujeme pro příští sezónu."

Pokud by se Bolt opravdu ukázal v dálkařském sektoru, mohl by napodobit olympijské úspěchy americké legendy Carla Lewise, který ovládl v letech 1984 a 1988 stovku, navíc bral i čtyři zlata v dálce mezi lety 1984 až 1996.

Reklama

Související témata: