Hlavní obsah

Tyčkařská kráska tanečnicí ve StarDance. Vždycky mě to lákalo, přiznává Janků

V atletice už svou šikovnost dokázala třeba stříbrem na mistrovství světa v Ósace nebo několika českými rekordy. Na podzim Kateřina Janků (za svobodna Baďurová) předvede divákům, jaké má taneční vlohy. Kývla totiž na nabídku ze soutěže StarDance.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Manžela Tomáše by Kateřina Janků k tanci nepřiměla, tak se představí v televizní soutěži.

Článek

Před šesti lety se v soutěži představil současný reprezentační šéftrenér Tomáš Dvořák, teď má atletickou následovnici. „Oslovili mě někdy na začátku srpna. Už dřív se mě pro soutěž pokoušeli získat, ale to jsem ještě závodila a kombinovat náročný taneční trénink s halovou sezónou by byl nesmysl,“ řekla pro server atletika.cz Janků, která kariéru po sérii zranění ukončila před dvěma lety.

Má taneční talent

Na tanec má talent, pohybovou průpravu získala z gymnastiky, navíc se latinsko-americkým tancům v minulosti věnovala. Po konci kariéry se vdala za bývalého úspěšného výškaře Tomáše Janků, narodila se jim dcera Ellen a začala pracovat jako šéftrenérka atletů na Dukle. Teď si vyzkouší návrat na parket. „Tancování mě vždycky děsně lákalo a ten pořad se mi líbí,“ přiznává pohledná černovláska.

Jejím tanečním partnerem je Jan Onder, jenž třetí sérii pořadu vyhrál s herečkou Danou Batulkovou. „Zatím se scházíme nepravidelně, po večerech nebo o víkendech. Ale až se budou blížit přenosy, budou se tréninky zintenzivňovat,“ vyhlíží listopadový start soutěže.

Pochvaly od partnera

„Honza mě chválí. Zároveň ale dokáže být i přísný, prý proto, že mi to jde, tak abych byla ještě lepší. Jako učitel a motivátor je výborný,“ pochvaluje si Janků svého tanečního partnera.

Svého manžela by totiž k tanci přemlouvala jen těžko. „Tomáš by nešel, ale bere, že mě tancování baví. On má také své aktivity, do kterých mu nemluvím, tak si dokážeme navzájem vyhovět,“ dodává Janků.

Reklama

Související témata: