Hlavní obsah

Bolt po olympiádě zdražil, jeho startovné prý činí deset miliónů korun

Berlín

Cena jamajského sprintera Usaina Bolta po dalším trojnásobném vítězství na olympijských hrách vyletěla na 400.000 eur (zhruba 10 miliónů korun). Takovou částku požaduje olympijský šampión v bězích na 100 a 200 metrů a ve štafetě na startovném podle mluvčího berlínského mítinku ISTAF.

Foto: David Gray, Reuters

Cena Usaina Bolta po dalším trojnásobném olympijském triumfu v Londýně roste

Článek

Pořadatelé si podle něj nemohou dovolit takovou sumu za Boltovu účast zaplatit. "Do takového přihazování se pouštět nemůžeme," řekl magazínu Focus mluvčí Claus Frömming s tím, že dříve činilo startovné jamajské hvězdy 250.000 eur (šest miliónů korun). Přibližně takovou sumu zaplatili za Boltův start podle neoficiálních informací i organizátoři Zlaté tretry v Ostravě, kde se letos představil už pošesté.

Boltův návrat do německé metropole tak zůstává pro pořadatele ISTAF nesplněným snem. V roce 2009 fanoušky v Berlíně nadchl třemi triumfy na mistrovství světa, které ozdobil stále platnými světovými rekordy na 100 a 200 metrů.

Například start německé hvězdy Roberta Hartinga, olympijského vítěze a dvojnásobného mistra světa v hodu diskem, vyjde organizátory v Berlíně podle Frömminga na 13.000 eur (320.000 korun).

Reklama