Hlavní obsah

OBRAZEM: Atletičtí šampióni se brali na louce, z Ptáčníkové už je paní Svobodová

Zadov/Praha

Hvězdné obsazení měl páteční svatební obřad na louce na šumavském Zadově. Halový mistr Evropy na překážkách Petr Svoboda si bral letošní kontinentální šampiónku ve skoku o tyči Jiřinu Ptáčníkovou. Po desetileté známosti je oddal lanškrounský římskokatolický farář Zbigniew Czendlik.

Foto: Archiv Vittore Team

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková, mistryně Evropy 2012, se provdala za překážkáře Petra Svobodu, halového mistra Evropy z roku 2011.

Článek
Fotogalerie

Svoboda v bílém obleku, nevěsta v krásných šatech stejné barvy a přes stovku hostů. Taková byla kulisa atletické svatby roku. Svatebčanům zazpívala Monika Absolonová, celou akci moderoval Leoš Mareš, večer se novomanželé dočkali i ohňostroje.

Přes víkend ještě na Šumavě v penzionu Kateřiny Neumannové pokračují oslavy, zanedlouho se osmadvacetiletý překážkář, který letos kvůli zranění achilovky na dráze absentoval, s o dva roky mladší tyčkařkou odeberou na svatební cestu na Mauricius.

Pomlčku odmítla

A jméno Jiřina Ptáčníková už v halové sezóně ve startovních listinách nehledejte. „Zvažovala jsem různé varianty, ale i táta říkal, ať si rozhodně vezmu Peťanovo příjmení,“ říká tyčkařka.

Oddělit si obě příjmení pomlčkou by bylo značně nepraktické. „To už bych se nevešla do žádné kolonky, kterou bych vyplňovala,“ usmívá se.

Reklama

Související témata: