Hlavní obsah

Městský stadión v Ostravě už dostává nový kabát

Nynější rekonstrukce Městského stadiónu v Ostravě nemá ohrozit konání 52. ročníku atletického mítinku Zlatá tretra. První fáze přestavby, která byla zahájena v červenci, spolkne bezmála půl miliardy korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zlatou tretru ve Vítkovicích by rekonstrukce stadiónu neměla ohrozit.

Článek

Rozsáhlé stavební úpravy na stadiónu ve Vítkovicích začaly o prázdninách demolicí betonových ochozů naproti hlavní tribuně. Na jejich místě v dalších měsících vyroste nová krytá tribuna k sezení pro pět tisíc diváků.

"Dbáme na celkovou multifunkčnost projektu. Součástí rekonstrukce je také výměna atletické dráhy, nový osvětlovací systém anebo vnitřní i vnější monitorovací systém a celková oprava stávající infrastruktury," řekl dnes novinářům náměstek primátora Martin Štěpánek.

Úvodní fáze rekonstrukce, která má být ukončena před Zlatou tretrou 27. června 2013, bude město stát 448 miliónů korun, 50 miliónů korun pokryje dotace ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Pro nejbližší ročník tradičního mítinku bude mít aréna kapacita 14 tisíc diváků.

Modernizaci stadionu pak završí druhá fáze, kdy mají být vybudovány severní a jižní tribuna za přibližně 375 miliónů korun. Harmonogram počítá s ukončením stavebních prací v květnu 2014. Už v červnu by se pak v Ostravě mohlo uskutečnit mistrovství Evropy družstev v atletice, o které se město uchází.

Reklama

Související témata: