Hlavní obsah

Cechlová brzdí optimismus, ale medaile by jí radost udělala

Praha

Žádnou předčasně velkou radost nechce dávat najevo diskařka Věra Cechlová, která by se po osmi letech mohla dočkat olympijského bronzu z Atén. Mezinárodní olympijský výbor totiž chce zpětně přezkoumat údajně pozitivní vzorek Bělorusky Iriny Jatčenkové, s níž tehdy česká atletka ještě pod jménem Pospíšilová prohrála boj o třetí místo o devět centimetrů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Diskařka Věra Cechlová

Článek

"Bylo by to fér, ale je to ještě daleko. Nevím nic oficiálně," brzdí na Facebooku optimismus čtyřiatřicetiletá diskařka, která chce v příští sezóně ukončit kariéru.

Jejím největším úspěchem je bronz z mistrovství světa v Helsinkách, který získala rok po aténských hrách. Nyní může přijít další cenný kov.

Problémy s dopingem měla i aténská vítězka Natalja Sadovová, která byla sice před Aténami po pozitivním testu na kofein podezření z dopingu zbavena, o dva roky později už ale byla potrestána za užití zakázaného anabolického steroidu.

Radost ze zpětného udělení medaile zažily v nedávné době české běžkyně, kterým připadl bronz z halového mistrovství světa v Dauhá 2010, kde byla za doping diskvalifikována jamajská štafeta na 4x400 metrů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články