Hlavní obsah

Překážkář Robles chce kvůli funkcionářům bojkotovat celou sezónu

Havana

Bývalý světový rekordman a olympijský vítěz v běhu na 110 metrů překážek Dayron Robles chce podle svého trenéra bojkotovat letošní sezónu, protože je zklamán přístupem kubánských funkcionářů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kubánský překážkář Robles na Zlaté tretře v Ostravě

Článek

"Má pocit, že s ním nezacházejí, jak by měli. Nejde o peníze nebo tak něco. Spíš je to lidský problém, otázka osobní pozornosti," řekl kouč Santiago Antuněz. "Nikdo s ním nemluví, nic mu nevysvětluje, nikdo mu nic neřekne. Nechce se mu pokračovat," uvedl trenér šestadvacetileté atletické hvězdy.

Roblesovi se snažil jeho úmysl rozmluvit, ale neúspěšně. I když překážkáře od triumfu na olympijských hrách v Pekingu brzdí častá zranění, podle Antuněze se může ještě stále zlepšovat. "Dayron musel překonat mnoho problémů, aby dokázal všechno to, co se mu povedlo," řekl kouč.

Věří, že Robles může získat zpět světový rekord. Jeho čas 12,87 sekundy z ostravské Zlaté tretry 2008 loni vymazal z čela historických tabulek Američan Aries Merritt výkonem 12,80.

Pokud by Robles opravdu vynechal letošní sezónu, přišel by tím o světový šampionát v Moskvě. Z mistrovství světa pod širým nebem dosud medaili nemá. Předloni v korejském Tegu sice vyhrál, ale za kontakt s Číňanem Liou Siangem ve finále byl diskvalifikován.

Reklama

Související témata: