Hlavní obsah

Výškař Bába splnil na Ostravské laťce limit pro HME v Göteborgu

Ostrava

Výškař Jaroslav Bába potřetí v řadě vyhrál halový mítink Ostravská laťka. Výkonem 226 centimetrů navíc splnil hned v úvodním startu zimní sezóny limit pro start na halovém mistrovství Evropy, které se uskuteční v březnu v Göteborgu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Český výškař Jaroslav Bába zvítězil v mezinárodním mítinku Ostravská laťka.

Článek

Osmadvacetiletý rodák z nedaleké Karviné se ještě snažil zdolat 230 centimetrů, ale tři neúspěšně pokusy mu nemohly vzít radost z pokoření kvalifikačního limitu pro Göteborg.

"Kéž by to bylo jako v roce 2011. To jsem tady taky hned napoprvé skočil limit, taky to bylo těch 226 a pak jsem celý rok skákal docela vysoko. Kdybych se mohl revanšovat za loňskou sezónu, vůbec bych se samozřejmě nezlobil," řekl novinářům Bába, halový vicemistr Evropy z roku 2011.

V technice má ještě rezervy

Bába se nyní může naplno soustředit na přípravu. Na technice je podle něj stále co vychytávat. "Pár věcí jsme s trenérem Janků změnili. Jaké, to si nechám pro sebe. Ale loňská sezóna nebyla dobrá a po celkové analýze jsme došli k tomu, že něco zkusíme změnit," dodal Bába, který další větší mítinky pod střechou klasicky absolvuje v Hustopečích a Třinci na Moravské výškařské tour.

Za Bábou skončil se shodným výkonem Slovák Matúš Bubeník, třetí byl Bulhar Viktor Ninov. Mezi ženami vyhrála Magdaléna Nová výkonem 176 centimetrů.

Ostravská laťka, mezinárodní mítink ve skoku do výšky:
Muži:
1. Bába (ČR) 226 cm
2. Bubeník (SR) 226
3. Ninov (Bul.) 223,
...10. Hostonský, 12. Heindl (oba ČR) oba 210.
Ženy:
1. Nová 176
2. Pařilová 176
3. Silnicová (všechny ČR) 172.

Reklama