Hlavní obsah

Překážkář Robles končí kvůli funkcionářům kariéru

Bývalý olympijský vítěz a světový rekordman v běhu na 110 metrů překážek Dayron Robles končí kariéru. Šestadvacetiletý kubánský atlet, jenž si stěžuje na špatnou komunikaci s funkcionáři, požádal o vyřazení z reprezentace.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kubánský překážkář Dayron Robles požádal o vyřazení z reprezentace.

Článek

Robles zažil skvělý rok 2008, v něm nejprve vytvořil na Zlaté tretře v Ostravě světový rekord 12,87, a poté získal zlato na olympijských hrách v Pekingu. Následně ho však začala pronásledovat zranění a kvůli jednomu z nich nemohl loni v Londýně obhajovat olympijské zlato.

Podle kouče Santiaga Antuňeze se jeho svěřenec v těžkých dobách marně snažil komunikovat s funkcionáři, kteří mu prý nebyli ochotni naslouchat. "Je to velká ztráta pro kubánský sport a velká chyba, že nevěnovali jeho potřebám víc pozornosti," uvedl.

Sám Robles dnes svůj krok nevysvětlil. "Je pravda, že jsem požádal o vyřazení z reprezentace," řekl agentuře AP bez dalších podrobností. Již před dvěma týdny jeho kouč mluvil o tom, že Robles nejspíš vynechá celou letošní sezónu, nyní podle všeho končí definitivně.

Rodák z Guantánama má ve sbírce kromě olympijského zlata titul z halového světového šampionátu v Dauhá 2010. Vyhrál také předloni na MS pod otevřeným nebem v Tegu, ale za kontakt s Číňanem Liou Siangem ve finále byl diskvalifikován. Jeho světový rekord loni o sedm setin překonal Američan Aries Merritt.

Reklama

Související témata: