Hlavní obsah

Doufal jsem, že mi zazpívá Leoš Mareš, vtipkoval Kudlička

Pardubice

Hokejové hřiště nahradily dva tyčkařské sektory, pardubická ČEZ Aréna poprvé uvítala elitní světové tyčkaře. Úterní premiérový ročník mítinku Zlatá tyčka nadchl i Jana Kudličku, kterému podnik sedl z českých skokanů nejlépe. Skončil třetí díky svému letošnímu nejlepšímu výkonu 565 cm.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Jan Kudlička obsadil na pardubické Zlaté tyčce třetí místo za výkon 565 cm.

Článek

Vítěz závodu získal i přívěsek s diamanty, pomýšlel jste na něj?

Přiznám se, že jsem na něj nekoukal, k mojí smůle ho mít nebudu. Ale věřím, že výkonnost půjde ještě nahoru. S výhledem na Evropu je to dobré.

Jak se vám zamlouval premiérový ročník mítinku?

Myslím, že se tahle akce nesmírně vyvedla a bude šlapat na paty nejlepším tyčkařským mítinkům na světě, bylo to něco fantastického. Třetí místo tady v té konkurenci je skvělé, protože až na dva Rusy, kteří letos ani neskákali, a Lavillenieho tu bylo kompletní olympijské finále. Škoda, že nepřijel Hooker, bylo by to samozřejmě lepší, ale uznal, že na to teď nemá výkonnost.

Za světový mítink číslo jedna je považován ukrajinský Doněck.

Ještě jsem tam nebyl, ale chystám se tam teď. Je to podobná akce, moc se těším. Věřím, že když trefím den, mohl bych v sobotu zatřást i s českým rekordem Adama Ptáčka. (581 cm – pozn. red.) Tady jsem s výkonem úplně spokojený nebyl.

Proč? Byl to váš letošní nejlepší skok…

Zatím jsem šel tři závody, všechny z únavy a na měkkých tyčích. Dneska jsem byl odpočatý a vzal jsem si delší tyče, úplně jsem to netrefoval, ale směrem k halovému mistrovství Evropy to poletí výš.

Mohl jste si vybírat hudbu, na kterou budete skákat, vám hráli AC/DC a Highway to Hell…

Ale nebylo to úplně slyšet, chyběla mi ta husí kůže. Já pořád čekal, že mi zazpívá Leoš Mareš (akci moderoval – pozn. red) a ono nic. (směje se)

Proč nakonec nestartoval váš tréninkový partner Michal Balner?

Má problém s přitahovačem paty. Přitom má letos odtrénováno víc, než kdy předtím, celou přípravu absolvoval bez zdravotního problému. Limit na Evropu je relativně nízko, 555 by pro něj neměl být problém. Věřím, že se dá nejpozději na mistrovství republiky dohromady a pojedeme na Evropu spolu. Ve dvou se to totiž lépe táhne. (úsměv)

Reklama

Související témata: