Hlavní obsah

Kudlička a Svobodová vezou z Doněcku nejlepší letošní výkony

Čeští tyčkaři Jan Kudlička a Jiřina Svobodová, již jistí účastníci halového mistrovství Evropy v Göteborgu, předvedli své nejlepší letošní výkony na mezinárodním specializovaném mítinku v Doněcku, který organizuje světový rekordman Sergej Bubka. Kudlička obsadil za skok přes 570 cm páté místo, Svobodová byla za 460 cm čtvrtá.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Česká tyčkařka Jiřina Svobodová-Ptáčníková v Doněcku napravila nezdar z nedávného mítinku v Pardubicích

Článek

Závod potřetí za sebou vyhrál olympijský vítěz Renaud Lavillenie z Francie, který jako jediný překonal 585 cm. Druhý byl výkonem o pět centimetrů horším Řek Konstadinos Filippidis, stejně jako Kudlička skočil i třetí Rus Sergej Kučereanu.

Mezi ženami byla stejně jako v úterý na tyčkařském mítinku v Pardubicích nejlepší Kubánka Yarisley Silvaová, která překonala 476 cm a vyrovnala nejlepší letošní světový výkon Američanky Jennifer Suhrové. Druhá byla Ruska Anastasia Savčenková (465), třetí skončila Řekyně Nikoleta Kiriakopuluová (460).

Mistryně Evropy z Helsinek Svobodová tak napravila nezdar z Pardubic, kde nepřeskočila základní výšku, a zařadila se na čtvrté místo letošních evropských tabulek. Kudlička je aktuálně šestým nejlepším Evropanem.

Mezinárodní tyčkařský mítink v Doněcku (Ukrajina):
Muži:
1. Lavillenie (Fr.) 585
2. Filippidis (Řec.) 580
3. Kučereanu (Rus.)
4. Mohr (Něm.)
5. Kudlička (ČR) všichni 570
Ženy:
1. Silvaová (Kuba) 476
2. Savčenková (Rus.) 465
3. Kiriakopuluová (Řec.)
4. Svobodová (ČR) obě 460
5. Gadschiewová (Něm.) 455.

Reklama