Hlavní obsah

Nervózní Bolt v úvodním testu na 400 m prohrál na dálku s Weirem a Blakem

Kingston

Jamajský sprinter Usain Bolt v tradičním zahajovacím testu před novou sezónou utrpěl na čtyřsetmetrové trati v Kingstonu porážku od svých tréninkových partnerů Warrena Weira a Yohana Blakea. Na mítinku v Kingstonu se ale nejednalo o přímý souboj; Bolt hladce vyhrál svůj běh v čase 46,71 sekundy, Weir zvítězil v tom dalším v osobním rekordu 46,21 před Blakem (46,64).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Usain Bolt během závodu v Ostravě.

Článek

Majitel šesti zlatých olympijských medailí z her v Pekingu a Londýně Bolt byl s výkonem spokojený, ale přiznal nezvyklou nervozitu. "Ještě nikdy jsem nebyl před závodem na 400 metrů tak nervózní. Fyzicky jsem se cítil dobře, ne úplně tak jako obvykle, ale celkově jsem spokojený," řekl Bolt.

Čtyřstovka je jeho tradiční disciplína na úvod sezóny, k osobnímu maximu se ale zatím příliš nepřiblížil. V roce 2007 zaběhl čas 45,28. "Tady šlo o to projít si ten první závod, abych mohl jít s větší jistotou do těch dalších. Jsem rád, že jsem teď na tom kondičně tak, že jsem mohl ten závod absolvovat. Příprava jde dobře, neměl jsem žádné problémy, což je dobré znamení," řekl Bolt.

Cílem mistrovství světa v Moskvě

Jeho cílem v nové sezoně je mistrovství světa v Moskvě, kde se chce vrátit na trůn pro krále stovky. Ten na předchozím šampionátu obsadil Blake, poté co byl světový rekordman Bolt kvůli ulitému startu ve finále diskvalifikován. O rok později na olympiádě v Londýně Bolt přímý souboj ve finále královské disciplíny vyhrál a posléze obhájil i titul na dvoustovce, kde stříbro získal opět Blake a Weir byl třetí.

Přípravu na sezónu si Bolt v příštím týdnu zpestří neatletickou akcí, protože bude hostem basketbalového víkendu věnovanému Utkání hvězd NBA. V Houstonu se zúčastní pátečního zápasu celebrit, ve kterém se představí vedle některých basketbalových legend také osobnosti ze světa filmu, televize či hudby. "Moc se na to těším. Nejsem sice moc dobrý střelec, ale chci si to užít a třeba zkusit párkrát zasmečovat. Jsem si jistý, že to umím," řekl Bolt.

Reklama

Související témata: